195 хил. долара, за да бъдеш погребан до Мерилин Монро. Мъж купи на търг гробно място до покойната актриса Снимка: © Getty Images

Погребален парцел в близост до мястото, където е погребана холивудската актриса Мерилин Монро, беше продадена на търг за сума от близо 195 хил. долара, предава BBC.

Той беше закупен от технологичния инвеститор Антъни Джабин, който споделя, че "винаги е мечтал" да бъде до Монро. Мястото е близо и до криптата на основателя на "Playboy" Хю Хефнър, който още през 1992 г. купува мястото до това на Монро. Цената, която Хефнър плаща тогава, е в размер на 75 хил. долара.

Мястото, където е погребана актрисата, се намира в Лос Анджелис, Калифорния и често е посещавано от нейни фенове и до днес. Звездата умира през 1962 г. едва на 36-годишна възраст.

Нейни предмети, както и такива на покойния Хефнър, бяха продадени на търга, организиран от Julien's Auctions под името "Икони". Освен погребалния парцел Джабин е закупил и бански костюм, който някога е принадлежан на Монро, както и старото легло на Хефнър.

Сред другите забележителни предмети, продадени на търга, е розова копринена рокля на Пучи, носена от актрисата. Това беше и артикулът, който генерира най-високата сума - 325 хил. долара. Червило на Монро беше продадено също на забележитлено висока цена от 65 хил. долара.

Мерилин Монро се снима в някои от най-големите холивудски филми на своята епоха, включително "Джентълмените предпочитат блондинки" (Gentlemen Prefer Blondes), "Някои го харесват горещо" (Some Like It Hot) и "Как да се омъжиш за милионер" (How to Marry a Millionaire).

След смъртта ѝ през 1962 г. бившият ѝ съпруг Джо ДиМаджо организира частно погребение в Уестууд Вилидж. По-късно основателят на Playboy Хефнър урежда да бъде положен в крипта до холивудската звезда.

"Да прекарам вечността до Мерилин е твърде сладко, за да се откажа", казва той в интервю пред Los Angeles Times през 2009 г.

Цената на гробниците в известния мемориален парк в Лос Анджелис се променя през годините. През 2009 г. на търг в eBay за мястото непосредствено над Монро наддаването достига над 4,6 млн. долара, въпреки че според съобщенията продажбата се е провалила. По подобен начин през 2020 г. собственик на гробно място на няколко метра в близост до Монро и Хефнър намаля исканата от него сума от 790 хил. долара на 745 000 долара.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024