Снимка: © Getty Images

Регистрираните случаи на Covid-19 у нас вече са 412, а излекуваните са 20 души. Има заразен в ещо един нов град - Русе, обяви началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 

Болният от Русе е мъж, който се е прибрал от Австрия. Там е работил в ски курорт. 

Що се отнася до излекуваните, най-възрастният е мъж на 80 години, а най-младият - 27-годишен. 

През измивалото денонощие 33 души дали положителна проба, а 23-ма от тях са хоспитализирани. В София случаите за денонощието са 21. Има двама нови приети пациенти в „Света Анна“ и 19 в "Александровска". Средната възраст на заразените е 46 години. Общият брой на хоспитализираните в страната е 146 души, от тях 14 са в интензивно отделение.

„В Пловдив има военнослужещ, който е интубиран и е в тежко състояние“, каза ген. Мутафчийски и добави, че в Кюстендил също има интубиран пациент. 

Заразеният с коронавирус депутат Хасан Адемов е настанен за лечение в болница, каза началникът на ВМА. Припомняме, че Председателката на НС: Има депутат с Covid-19 . Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева на извънреден брифинг късно снощи. 

Ген. Мунафчийски отказа да даде подробности за състоянието на Адемов, но стана ясно, че днес ще бъдат изследвани всички народни представители, а утре - всички от парламента, които са контактували с депутата от ДПС.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети