Снимка: © Getty Images

За изминалото денонощие в България са отчетени 24 нови случая на коронавирус от изследвани общо 1409 проби, сочат данните в Националната информационна система. Това означава, че бележим спад при новите заразени, след като в събота бяха оповестени 75 случая, а ден по-рано - Нов рекорд: 105 заразени от Covid-19 в България за последното денонощие

Най-много нови случаи има в Шумен - 9. В София-град са регистрирани три, а в София-област - два. В Търговище има 4 нови заразени, в Пловдив - 2, а в Добрич, Кърджали, Ловеч и Смолян - по един.

Случаите на новия коронавирус, потвърдени у нас към момента, са общо 3290. От тях активни са 1386. Излекуваните лица, при които е бил констатиран Covid-19, са 1730. Седем от тях са регистрирани за изминалите 24 часа.

ИНФОГРАФИКА: COVID-19 В БЪЛГАРИЯ (КЪМ 15 ЮНИ)

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 244 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, от които 15 са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че медиците, при които е потвърден новият коронавирус, са общо 318. През последното денонощие не са установени нови случаи.

Общо 174 са починалите, при които е била констатирана коронавирусна инфекция. Това означава, че два нови смъртни случая са регистрирани през изминалото денонощие.

Става въпрос за жена на 36 г., за която няма информация да е имала придружаващи заболявания, както и за жена на 45 г. с пневмония, сърдечно заболяване и хронично неврологично заболяване. От Министерството на здравеопазването не съобщават откъде са двете жертви на Covid-19.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина