Снимка: © Getty Images

Новите случаи на Covid-19 в България, отчетени през последните 24 часа, са 250. Направените PCR-тестове са 5303, което означава, че положителните проби са 4,7%.

Активните случаи нарастват до 4750, тъй като излекуваните са по-малко от заразените за изминалото денонощие - 181. Общо оздравелите от началото на пандемията са 5766, а положителните проби - 10 871.

Най-много нови случаи са потвърдени в София - 55, следват Пловдив с 24, Благоевград - 22 и Варна с 21. В Добрич новозаразените са 18, в Софийска област 13, в Стара Загора - 11, а в Габрово, Велико Търново, Кюстендил, Пазарджик и Перник - по 9. Осем са в Бургас, по петима - в Плевен, Русе и Силистра. В Хасково, Смолян и Разград има по три нови случая, в Ямбол - двама, а в Шумен и Кърджали - по един.

Според Националната информационна система - медицинските служители, при които е потвърден Covid-19 у нас, са 638. Нови 20 случая са регистрирани през последните 24 часа. 9 от тях са установени при лекари, 9 - при медицински сестри и 2 - при санитари.

За изминалите 24 часа отчитаме висок брой смъртни случаи вследствие на коронавирус - 8. Починали са мъж на 80 г. с хронично бъбречно заболяване, жена на 82 г. със сърдечно, хронично бъбречно и неврологично заболяване, жена на 59 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 80 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 67 г. с диабет, хронично белодробно и сърдечно заболяване, мъж на 73 г. с онкологично заболяване, мъж на 82 г. със сърдечно, хронично бъбречно и белодробно заболяване и мъж на 74 г. с онкологично, сърдечно и хронично белодробно заболяване.Общият брой на починалите в България от началото на епидемията е 355.

Увеличава се броят на пациентите, настанени в болнични заведения. Те са 699, а броят на хората в тежко състояние също е по-висок - 40 души се намират в интензивни отделения и клиники.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Теленор сменя името си на Yettel

"Чао, Теленор. Здрасти, Yettel"

Авторът на "Боен клуб" Чък Паланюк хареса цензурираната версия в Китай

Писателят смята, че тя се доближава повече до оригиналния финал в книгата

САЩ и НАТО изпратиха предложенията си на Русия, без отстъпки за Украйна

НАТО поиска Москва да изтегли войските си от Украйна, Молдова и Грузия

26% позитивни тестове за Covid-19, 9916 нови случая

70 пациенти с Covid са починали през последното денонощие

Херо Мустафа пародира публикациите за "тайни срещи" с кабинета

„Измамата и предателството са практики на глупаци, които нямат достатъчно ум, за да бъдат честни“

Петков и Гешев потвърдиха участие в изслушването в Европейския парламент

Те ще присъстват на заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи - LIBE

България ще подкрепи НАТО с учения на собствен батальон

Изслушването на Кирил Петков и министрите на отбраната и външните работи в парламента