3 месеца по-късно: Нено Димов излиза от ареста

Бившият министър на околната среда Нено Димов ще бъде освободен под домашен арест 3 месеца след като беше задържан и обвинен заради водната криза в Перник.

Решението е взето от Специализирания наказателен съд, който е провел дистанционно заседание по жалбата на Димов за облекчаване на мярката за неотклонение. То не е окончателно и подлежи на обжалване пред втората инстанция.

Съдът смята, че вече няма реална опасност за укриване на Димов предвид "образованието, трудовата ангажираност на обвиняемия преди мярката му за неотклонение и неговия постоянен адрес", съобщава "24 часа". Досега прокуратурата настояваше бившият министър да остане в ареста заради опасността да повлияе върху разследването за разрешеното източване на големи количества вода от язовир "Студена" въпреки недостига за питейните нужди на град Перник и околните села.

Нено Димов беше задържан по време на разпит в следствието в началото на януари. Няколко дни след ареста му той беше освободен от длъжност, а позицията му в МОСВ се пое от Емил Димитров-Ревизоро.

Строгият воден режим, на който беше подложен Перник в продължение на повече от 4 месеца, беше облекчен частично през март заради епидемията от коронавируса в България. Все още градът не може да ползва вода в 1/2 от денонощието.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022