Снимка: © Getty Images

Общият брой на заразените с COVID-19 през последното денонощие у нас е 30 души и вече регистрираните в България са 142. Най-младият е дете на 4 години, а най-възрастният – на 81. През последното денонощие в болници са приети 84 мъже и 58 жени. Тяхната средна възраст е малко над 40 години, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Регистриран случай вече има и в Шумен. Неговият епидемиологичен път идва от Банско. Той е постъпил в инфекциозно отделение със симптоми на коронавирус. 

В Добрич заразените са четирима и са контактни лица, съобщи ген. Мутафчийски.

Трима са вече излекуваните пациенти от COVID-19 в България, съобщи началникът на Националния оперативен щаб.

След като вчера стана ясно, че има един оздравял пациент от София, днес сутринта началникът на ВМА сподели, че първите двама заразени от Плевен ще бъдат изписани от болница. Те са дали две негативни проби. Днес предстои изписването на излекуваната жена от Военномедицинската академия, която ще бъде в болничен в продължение на 30 дни.

Началникът на Националния оперативен щаб обяви също, че един от проблемите със системата за регистрация на болните от COVID-19 е евентуално дублиране на имената. Той разкри, че вчера е имало един такъв случай.

"Данните се въвеждат в компютърна система, която ни предупреждава, ако има дублиране на имената. Това се получава, когато се препотвърждават пробите от една лаборатория в друга", обясни ген. Мутафчийски.

Прочети