Снимка: © Булевард България

Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов влезе в обяснителен режим по повод договор, сключен от МО през ноември 2020 г. с телевизия "Българе" на Христо Димитров (ръководител на едноименния фолклорен ансамбъл и организатор на фестивала в Жеравна). 

Димитров беше кандидат-депутат на ВМРО и водач на листата на партията в Сливен на изборите на 4 април 2021 г. от гражданската квота. 

В четвъртък служебният военен министър Георги Панайотов разкритикува Каракачанов, че е финансирал предаване на ТВ "Българе", въпреки че МО разполага със собствен информационен център и притежава Военния телевизионен канал. 

ТВ "Българе" се представя като политематична телевизия, в "подкрепа на българския фолклор, традиции, история, дух и култура" и с цел "Второ Българско Възраждане". 

"Не виждам какво против може да има министърът на отбраната срещу българския фолклор, след като една чалгаджийска телевизия стана втора политическа сила", каза Каракачанов на пресконференция ден след критиките на Георги Панайотов, като направи препратка към изборния резултат на "Има такъв народ" на Слави Трифонов. 

Председателят на ВМРО заяви, че договорът е сключен за изработване на 30-минутно предаване срещу бюджет от 500 лв. на седмица, в което влизат хонорарите за журналист и оператор, както и разноските по командировките им по време на учения. 

Каракачанов призна, че ТВ "Българе" е ползвала кадри от архива на ВТК, но "само за да сравнява старите способности на армията със сегашните".

Епизодите на предаването и заснетият материал от новите провеждащи се учения ще бъдат предадени на архива на ВТК заедно с "други програми" от каталога на телевизията на Христо Димитров. 

"Не виждам нарушението и неморалното. Неморално е да оставиш армията гола и боса", беше коментарът на Красимир Каракачанов, който се похвали с повишен интерес сред кандидатите за военнослужещи след PR-кампанията "Бъди войник". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина