Снимка: © Getty Images

36-годишната родилка от Бургас, за която преди дни здравният министър Костадин Ангелов обяви, че се намира в тежко състояние, е починала след усложнения от Covid-19.

Това е художничката от Бургас Лора Янева, съобщи БНР. Тя е била бременна в шестия месец. Постъпила е в УМБАЛ-Бургас на 19 март, а четири дни по-късно състоянието ѝ се влошило и е била интубирана.

Лекарите са предприели спешно секцио и са извадили бебето. Момиченцето е в добро състояние и за него се грижат неонатолози, съобщи bTV.

По нареждане на здравния министър – Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва проверка по случая.

„Момичето с широката усмивка, вдъхновяващ ентусиазъм и голямо сърце - слънчевата Лора Янева, отлетя към слънцето. Остави прекрасни каузи и картини след себе си“, написа кметът на Бургас Димитър Николов във Facebook.

Жената е била поставена в изкуствена кома заради усложненията от Covid-инфекцията, но въпреки усилията, лекарите не са успели да я спасят.

Това е втори случай на починала след усложнения от коронавирус родилка в Бургас. В средата на март почина 32-годишна жена от Карнобат, бременна в осмия месец.

Лора Янева е родена през 1984 г. в Русе. Завършва СОХУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас със специалност живопис през 2002 г. Четири години по-късно придобива бакалавърска степен по графика във ВТУ, а после прави магистратура по графичен дизайн.

От 2004 г. участва в различни регионални изложби, а от 2007 е член в Група на бургаските художници, пише в сайта на фестивала на изкуствата „Включи града“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си