47 тенисисти от Australian Open са под строга карантина заради Covid-19 Снимка: © Getty Images

Подготовката за Australian Open беше помрачена, след като 47 участници в откритото първенство по тенис бяха поставени под строга карантина след пристигането си в Мелбърн.

Причината е свързана с установяването на три положителни случая на Covid-19 сред пътниците от два чартърни полета от Лос Анджелис и от Абу Даби до Мелбърн, с които са пътували тенисистите и техните екипи.

В първия полет са се намирали Виктория Азаренка, Слоун Стивънс, Кей Нишикори, Тенис Сандгрен, Алисън Риск, Вашек Поспишил, Гидо Пеля, Хуан Игнасио Лондеро, Пабло Куевас и др. По непотвърдена информация положителни проби са дали са треньорът на Лорън Дейвис и една от стюардесите. Тестовете на всички са направени веднага след пристигането им в Мелбърн. Всички ще бъдат принудени да останат в хотелските си стаи за период от 2 седмици като контактни лица.

Вторият самолет от Абу Даби е превозвал Анжелик Кербер, Бианка Андрееску, Марта Костюк, Мария Сакари, Светлана Кузнецова, Даяна Ястремска, Онс Жабур, Сорана Кърстя, Белинда Бенчич и други. Един от пасажерите се е оказал положителен за Covid-19, което е наложило карантина за всички останали.

По информация на италианския журналист Лука Фиорино в последните няколко часа е имало опит от няколко състезатели да напуснат стаите си. Те са били информирани от охранителите на етажите, че при следващо такова действие ще бъдат изгонени от Австралия и няма да имат възможност да участват на Australian Open.

Само преди няколко седмици турнирният директор Крейг Тайли каза, че е невъзможно да се очаква състезателите да са готови за Australian Open, ако трябва да прекарат 2 седмици в стаите си без възможност за тренировка, но 47 от участниците ще трябва да направят точно това. Бройката все още може да се повиши, тъй като не са готови всички резултати от направените тестове.

Прочетете още в Tenniskafe.com.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024