Шест държавни институции са участвали в проверка на ресторант "Воденицата" в Драгалевци в петък вечер. Служители на икономическа полиция, НАП, пожарна безопасност, БАБХ, регионалната здравна инспекция и инспекцията по труда са посетили обекта в 19:30 ч. на 11 септември, докато заведението е обслужвало клиенти. 

Собственикът на "Воденицата" Веселин Денков беше арестуван на 1 септември на ГКПП "Калотина" при връщането си в страната. Неговата партньорка е бившият модел Ивайла Бакалова. 

"Все още се надявам да е някаква случайност, но 6 институции по едно и също време, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано - това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал", казва тя пред bTV.

Денков е обвинен за участие в специализирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Първоначално прокуратурата твърдеше, че разполага с показания на таен свидетел, според когото Денков се познава с укриващия се в Дубай Васил Божков и че търсел хора за участие в протестите срещу правителството. 

Адвокатът на арестувания ресторантьор отрича обвиненията, които по думите му "се базират само на слухове и на показания на свидетели с тайна самоличност и свидетели, които нямат преки и непосредствени впечатления".

От ресторант "Воденицата" публикуваха позиция във връзка с акцията на службите. 

"Почувствахме се изплашени и несправедливо застрашени на работното си място - ресторантът ни съществува от 1998 година и е едно от най-знаковите и емблематични заведения в столицата ни. Повече от двадесет години екипът ни е посрещал дипломати и световни популярни лица и винаги сме били горди с изрядните си репутация и професионализъм", се казва в съобщението, пуснато в профила на ресторанта във Facebook. 

"От седмица нашият работодател Веселин Денков е задържан по подозрение във финансова подкрепа на протестите. Пред съда той отрече това обвинение и ние сме сигурни в неговата невинност! Ако месеци наред се притеснявахме от липсата на работа, заради пандемията, днес сме обезпокоени отново за работните си места, защото такива показни акции поставят под съмнение законността и справедливостта в държавата ни. Приемаме, че част от задълженията на институциите са именно проверките, но с тази масовост по-скоро изглеждат като наказателна акция. Акция не само срещу работодателя ни, но и срещу нас, които вадим хляба си по честен начин тук", пише още в съобщението. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Techem инвестира 2 млн. лв. в нова смарт система за отчитане

360 сгради в София и над 500 сгради в Пловдив и Плевен ще бъдат оборудвани с новите четци

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Хърватското чудо на Мате Римац: От старото BMW в гаража на баща си до върха на Bugatti

Дете на емигранти от Югославия, днес Римац стои начело на една от най-важните компании за електромобили

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?