6 служби на проверка в ресторант "Воденицата", собственикът е арестуван

Шест държавни институции са участвали в проверка на ресторант "Воденицата" в Драгалевци в петък вечер. Служители на икономическа полиция, НАП, пожарна безопасност, БАБХ, регионалната здравна инспекция и инспекцията по труда са посетили обекта в 19:30 ч. на 11 септември, докато заведението е обслужвало клиенти.

Собственикът на "Воденицата" Веселин Денков беше арестуван на 1 септември на ГКПП "Калотина" при връщането си в страната. Неговата партньорка е бившият модел Ивайла Бакалова.

"Все още се надявам да е някаква случайност, но 6 институции по едно и също време, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано - това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал", казва тя пред bTV.

Денков е обвинен за участие в специализирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Първоначално прокуратурата твърдеше, че разполага с показания на таен свидетел, според когото Денков се познава с укриващия се в Дубай Васил Божков и че търсел хора за участие в протестите срещу правителството.

Адвокатът на арестувания ресторантьор отрича обвиненията, които по думите му "се базират само на слухове и на показания на свидетели с тайна самоличност и свидетели, които нямат преки и непосредствени впечатления".

От ресторант "Воденицата" публикуваха позиция във връзка с акцията на службите.

"Почувствахме се изплашени и несправедливо застрашени на работното си място - ресторантът ни съществува от 1998 година и е едно от най-знаковите и емблематични заведения в столицата ни. Повече от двадесет години екипът ни е посрещал дипломати и световни популярни лица и винаги сме били горди с изрядните си репутация и професионализъм", се казва в съобщението, пуснато в профила на ресторанта във Facebook.

"От седмица нашият работодател Веселин Денков е задържан по подозрение във финансова подкрепа на протестите. Пред съда той отрече това обвинение и ние сме сигурни в неговата невинност! Ако месеци наред се притеснявахме от липсата на работа, заради пандемията, днес сме обезпокоени отново за работните си места, защото такива показни акции поставят под съмнение законността и справедливостта в държавата ни. Приемаме, че част от задълженията на институциите са именно проверките, но с тази масовост по-скоро изглеждат като наказателна акция. Акция не само срещу работодателя ни, но и срещу нас, които вадим хляба си по честен начин тук", пише още в съобщението.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ПП-ДБ и "Спаси София" предложиха план за мащабни промени в движението в центъра на София

Предвиждат се мащабни промени в организацията на движение и паркирането в центъра на София

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024
Култура

„Диамантеното око“ разказва реалната история на Лейди Смърт, която убива 319 нацисти

Истинска история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

12:56 - 26.04.2024