6 служби на проверка в ресторант "Воденицата", собственикът е арестуван

Шест държавни институции са участвали в проверка на ресторант "Воденицата" в Драгалевци в петък вечер. Служители на икономическа полиция, НАП, пожарна безопасност, БАБХ, регионалната здравна инспекция и инспекцията по труда са посетили обекта в 19:30 ч. на 11 септември, докато заведението е обслужвало клиенти.

Собственикът на "Воденицата" Веселин Денков беше арестуван на 1 септември на ГКПП "Калотина" при връщането си в страната. Неговата партньорка е бившият модел Ивайла Бакалова.

"Все още се надявам да е някаква случайност, но 6 институции по едно и също време, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано - това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал", казва тя пред bTV.

Денков е обвинен за участие в специализирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Първоначално прокуратурата твърдеше, че разполага с показания на таен свидетел, според когото Денков се познава с укриващия се в Дубай Васил Божков и че търсел хора за участие в протестите срещу правителството.

Адвокатът на арестувания ресторантьор отрича обвиненията, които по думите му "се базират само на слухове и на показания на свидетели с тайна самоличност и свидетели, които нямат преки и непосредствени впечатления".

От ресторант "Воденицата" публикуваха позиция във връзка с акцията на службите.

"Почувствахме се изплашени и несправедливо застрашени на работното си място - ресторантът ни съществува от 1998 година и е едно от най-знаковите и емблематични заведения в столицата ни. Повече от двадесет години екипът ни е посрещал дипломати и световни популярни лица и винаги сме били горди с изрядните си репутация и професионализъм", се казва в съобщението, пуснато в профила на ресторанта във Facebook.

"От седмица нашият работодател Веселин Денков е задържан по подозрение във финансова подкрепа на протестите. Пред съда той отрече това обвинение и ние сме сигурни в неговата невинност! Ако месеци наред се притеснявахме от липсата на работа, заради пандемията, днес сме обезпокоени отново за работните си места, защото такива показни акции поставят под съмнение законността и справедливостта в държавата ни. Приемаме, че част от задълженията на институциите са именно проверките, но с тази масовост по-скоро изглеждат като наказателна акция. Акция не само срещу работодателя ни, но и срещу нас, които вадим хляба си по честен начин тук", пише още в съобщението.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Неточен, досаден, но и феномен. Безсмислен ли е "Spotify Wrapped"

Защо не казва наистина коя точно е любимата ни музика, обяснява критикът Алексис Петредис

19:45 - 06.12.2023
Култура

Кармата е на страната на Тейлър Суифт

Поп иконата разказва за паденията, физическата подготовка за Eras Tour и възмездието пред TIME.

18:40 - 06.12.2023
Важно днес

Мъж от Раднево е отвлечен и пребит от служители на фирма за бързи кредити

Нападателите са криминално проявени и осъждани

18:11 - 06.12.2023
Технологии

Google пусна Gemini - най-мощния си AI-модел и конкурент на OpenAI

Google твърдят, че Gemini надминава конкурентите си в 30 от 32 показатели за сравнение

17:40 - 06.12.2023
Важно днес

Сидеров призна, че стажът на Кошлуков в "ТВ Алфа" е фиктивен, в услуга на Борисов и Пеевски

"Борисов ми казва, че Делян искал Кошлуков да стане шеф на БНТ. И аз му правя услуга"

16:38 - 06.12.2023
Важно днес

След "уроци" по български език и енергетика - НС ще разследва газовия договор с Турция

След повече от 2 часа упражнения по български език и енергетика, депутатите създадоха временна комисия, която да провери сделката с турската "Боташ".

16:08 - 06.12.2023
Важно днес

Задържаха един от най-опасните българи в Испания за рекет в размер на 500 хил. евро

Иво Българина, познат и като "Трошача на кости", изнудвал футболен шеф

15:18 - 06.12.2023
Живот

"Изнасилвани, разчленявани". BBC чу и видя как свидетели разказват за сексуални престъпления на "Хамас"

израелската полиция разследва предполагаеми сексуални престъпления от страна на „Хамас“, направени с особена жестокост.

15:16 - 06.12.2023