Шест държавни институции са участвали в проверка на ресторант "Воденицата" в Драгалевци в петък вечер. Служители на икономическа полиция, НАП, пожарна безопасност, БАБХ, регионалната здравна инспекция и инспекцията по труда са посетили обекта в 19:30 ч. на 11 септември, докато заведението е обслужвало клиенти.

Собственикът на "Воденицата" Веселин Денков беше арестуван на 1 септември на ГКПП "Калотина" при връщането си в страната. Неговата партньорка е бившият модел Ивайла Бакалова.

"Все още се надявам да е някаква случайност, но 6 институции по едно и също време, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано - това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал", казва тя пред bTV.

Денков е обвинен за участие в специализирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Първоначално прокуратурата твърдеше, че разполага с показания на таен свидетел, според когото Денков се познава с укриващия се в Дубай Васил Божков и че търсел хора за участие в протестите срещу правителството.

Адвокатът на арестувания ресторантьор отрича обвиненията, които по думите му "се базират само на слухове и на показания на свидетели с тайна самоличност и свидетели, които нямат преки и непосредствени впечатления".

От ресторант "Воденицата" публикуваха позиция във връзка с акцията на службите.

"Почувствахме се изплашени и несправедливо застрашени на работното си място - ресторантът ни съществува от 1998 година и е едно от най-знаковите и емблематични заведения в столицата ни. Повече от двадесет години екипът ни е посрещал дипломати и световни популярни лица и винаги сме били горди с изрядните си репутация и професионализъм", се казва в съобщението, пуснато в профила на ресторанта във Facebook.

"От седмица нашият работодател Веселин Денков е задържан по подозрение във финансова подкрепа на протестите. Пред съда той отрече това обвинение и ние сме сигурни в неговата невинност! Ако месеци наред се притеснявахме от липсата на работа, заради пандемията, днес сме обезпокоени отново за работните си места, защото такива показни акции поставят под съмнение законността и справедливостта в държавата ни. Приемаме, че част от задълженията на институциите са именно проверките, но с тази масовост по-скоро изглеждат като наказателна акция. Акция не само срещу работодателя ни, но и срещу нас, които вадим хляба си по честен начин тук", пише още в съобщението.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Netflix ще прави нов сериал от вселената на Stranger Things

Стрийминг услугата ще опита да превърне сериала в развлекателен франчайз

Служителка на МВР е помогнала на Семерджиев да се укрие

Обвиненият за катастрофата при "Черни връх" е карал без книжка от 2005 г.

На "олимпийски" шопинг с Ивет Горанова

С какво се храни шампионката по карате и каква ще стане като порасне

ГЕРБ заплаши да бойкотира работата на НС до гласуването на нов кабинет

Атанасова каза, че няма смисъл да прави кворум на това "провалено и агонизиращо Народно събрание"

Името на Таки изплува и в случая с Георги Семерджиев, причинил катастрофата в София

Според БНТ обвиненият шофьор е част от групировката на наркотрафиканта в Студентски град

ИТН обвини Кирил Петков, че създава "корупционна среда" в МРРБ

Премиерът забранил МРРБ да прави плащания над 900 000 лв. без разрешение на кабинета

ЕС обмисля нови ограничения за Facebook и Google заради политическите реклами

Идеята е да бъде забранено показването на политически реклами въз основа на някои лични потребителски данни

Повторният избор на нов директор на БНТ се отложи заради жалба

СЕМ реши да не дава начало на нов конкурс, преди да се изясни казусът с жалбата

Въпреки санкциите: Продукти на Apple и скъпи стоки пробиват път към Русия

САЩ и ЕС наложиха санкции за износ на луксозни вещи, компании масово напуснаха Русия. Но върви паралелен внос