8 училищни двора в България са по-зелени благодарение на P&G и фондация "Детски книги" Снимка: © Getty Images

8 училища от София, Русе, Пловдив и Стара Загора вече са по-зелени в резултат на партньорството между P&G и фондация "Детски книги".

Това се случва в рамките на инициативата "Заедно засаждаме въздух за нашите деца". Започнало още през 2023 г., партньорството има за цел да създаде зелени площи в няколко училищни двора, за да могат учениците да дишат малко по-чист въздух.

Училищата са избрани от фондация "Детски книги" и се намират в някои от градовете с най-мръсен въздух в България.

Повече от 800 книги с екологична насоченост бяха дарени на училищата, участвали в кампанията до момента. Книгите помагат на децата да разберат по-добре необходимостта от опазване на природата, да се занимават с проблемите на своята общност и да намират решения за опазване на околната среда.

Тази година P&G, отново с фондация "Детски книги", ще подкрепи още 3 училища в градовете София, Пловдив и Перник, които ще могат да се възползват от инициативата и да се сдобият с по-зелени пространства в дворовете си.

„Щастлива съм, че тази хубава и смислена инициатива продължава и през тази година и ще можем да направим промяна в още три града и три български училища. Вярвам, че чрез усилията, които полагаме, вдъхновяваме децата да учат повече за екологията, а от там и да се стремят да пазят околната среда и нашата планета“ – споделя Валентина Стоева, основател на Фондация „Детски книги“.

Кампанията "Заедно засаждаме въздух за нашите деца" започна на 30 март 2023 г. и е част от глобалната инициатива за устойчивост на P&G "Това е нашият дом".

С това дългогодишно послание P&G се ангажира да използва своя глас, обхват, иновации и опит, за да помогне на хората да водят по-устойчив начин на живот у дома. "Това е нашият дом" е постоянен призив за действие да се обединим и да помогнем на планетата - нашият дом.

Марките на P&G като Ariel, Fairy, Lenor, H&S и Gillette предлагат на потребителите продукти, които улесняват устойчивия избор без компромис с ефективността.

Това е и очакването на хората според проучване на Pragmatica от февруари 2024 г., поръчано от P&G.

89% от българите са готови да променят начина си на живот, за да помогнат за опазването/спестяването на природните ресурси, но само 19% наистина са направили сериозни промени през последната година.

Промяната на потребителското поведение зависи в голяма степен и от продуктите, които хората използват ежедневно.

82% от анкетираните заявяват, че правят всичко възможно да купуват продукти, които са в съответствие с техните социални и екологични ценности, а 78% вече са сменили или обмислят да сменят някои продукти, които използват вкъщи, поради тяхното отрицателно въздействие върху околната среда.

За P&G

P&G обслужва потребителите по целия свят с едно от най-силните портфолиа от надеждни, качествени и водещи марки, включително Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® и Whisper®. Общността на P&G включва дейности в приблизително 70 държави по света. Посетете www.pg.com за най-новата информация за P&G и нейните марки.

За фондация „Детски книги“

Фондация „Детски книги“ е създадена през 2013 година, а основната ѝ цел е да насърчава четенето сред децата, да променя нагласите на възрастните относно значението на четенето от ранна възраст за по-късна реализация и да насърчава издаването на качествени материали за четене, които развиват читателския вкус на децата. Основател и председател на Управителния съвет на фондацията е носителката на титлите „Рицар на книгата“, присъждана от Асоциация „Българска книга“, и „Посланик на библиотеките“ на Българската библиотечно-информационна асоциация Валентина Стоева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024