8 жертви на Covid-19 у нас, 16 лекари са болни Снимка: © Getty Images

Броят на жертвите от коронавирус в България вече е 8. Късно снощи 74-годишна жена почина в Благоевград, а днес същото се случи и с 53-годишната ѝ дъщеря.

До 27.03 смъртните случаи у нас бях 3. За възрастната жена, която стана жертва на вируса късно снощи, се знае, че е страдала от белодробно заболяване и хипертония.

Към неделя сутринта хоспитализираните случаи са 122, от тях 59 са в София. 7 души са интубирани и са с опасност за живота, каза генерал Венцислав Мутафчийски пред бТВ.

16 лекари са заразени с вируса.

11 са оздравелите - това са случаи, които са били тежки и са били на лечение в болница. Засега нито един от интубираните пациенти обаче не е успял да се справи с Covid-19.

Средният период, в който се изчиства вирусът е над 21 дни, но има и случаи за над 37. У нас до момента само един пациент се справил с вируса за около 10 дни.

По поводът на починалия мъж от Банско, за когото от местния кризисен щаб казаха, че не има положителна проба за Covid-19, ген. Мутафчийски обясни, че мъжът е бил с всички белези на заразата и двустранна тежка бронхопневмония, както и с придружаващи заболявания на сърдечната система. Мъжът е имал един положителен резултат и според председателя на Националния кризисен щаб е по-вероятно той да е загинал от коронавирус.

Междувременно броячът на сайта на Министерството на здравеопазването вече показва, че заразените в страната са 338, което е със 7 повече от последното обновяване.

Новите случаи са разпределени по следния начин, съобщава пресцентърът на ВМА: 3 в Пловдив, 1 във Варна, 1 в Кърджали, 1 в Смолян и 1 в Сливен.

Ръководителят на Националния оперативен щаб съобщи пред bTV, че за последното денонощие заразените са 25. Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че брифингите на щаба вече ще бъдат само по един на ден и ще се провеждат в Министерски съвет - от 17:00 ч.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024