Снимка: © Unsplash

Телекомът А1 и най-голямата българска издателска група „Просвета“ са партньори в нова онлайн-платформа за видеоуроци, учебници, тестове и упражнения за ученици.

"е-просвета" си поставя за цел да се превърне в електронното училище на България. Достъпът до платформата е възможен с различни планове на A1, както и чрез свободни абонаменти за потребители без договор с телекома.

Електронното училище предлага над 425 интерактивни учебника, познавателни книжки, помагала и десетки тетрадки към тях.

Те включват над 33 000 допълнителни ресурса в помощ на ученика, учителя и родителя – видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации, интерактивни тестове, задачи и упражнения; стотици видеоуроци по учебната програма от I до VII клас, заснети с някои от най-добрите български учители; специално разработени кратки е-уроци, обобщаващи най-важното по изучаваните теми от I до VII клас; тестове за проверка на знанията след всеки е-урок, както и по цели раздели – за подготовка за контролни и класни работи.

Издателската група "Просвета" ще продължи да поддържа е-четимите варианти на учебниците си в PDF-формат. Интерактивните електронни учебници в новата платформа обаче разполагат с допълнителни възможности да четат, пеят, прожектират клипове дават задачи, проверяват решенията на теста. Така повишава ефективността на урока и затвърждават знанията на децата, посочват създателите на "е-просвета".

"Обединихме усилия с издателство „Просвета“, за да дадем на българските ученици, родители и учители бърз, удобен и сигурен достъп до модерно дигитално образование. Платформата, достъпна с нашите абонаментни планове, ще даде на учениците и техните родители сигурност за качеството на обучението, независимо от неспокойното време, в което живеем, и продължаващата пандемия", казва Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1.

Уроците са разработени специално за преподаване в дигитална среда и са съобразени както с технологичните особености на платформата, така и с най-добрите световни практики за дистанционното обучение. От 1 септември всеки родител, без значение дали е абонат на А1 или не, може да получи достъп до електронната образователна платформа е-просвета, като избере някоя от опциите за достъп до платеното съдържание, предоставени ексклузивно от телекома.

Предложението - тарифен план, таблет и безплатен трафик към е-просвета

Достъпът до дигиталните учебници на издателство Просвета е възможен за клиентите на А1, които закупят тарифен план А1 Surf S, М или L. В момента от телекома предлагат специален промоционален пакет А1 Surf S на цени от 15,99 лв. месечно. Към плана за мобилен интернет са включени допълнителни 60 000 МВ на максимална скорост и чисто нов таблет.

Достъпът до платформата на e-prosveta.bg е неограничен за целия срок на договора и не черпи от включените МВ в тарифния план, когато платформата се достъпва от мобилни устройства.

Достъп за всички – няма значение дали са клиенти на А1 или не

Родителите, които не желаят да се обвързват с тарифен план, могат да изберат различни опции за закупуването на достъп до интерактивните учебници на Просвета, в зависимост от собствените си нужди и предпочитания.

Първата възможност е закупуването на безсрочен месечен абонамент, който може да се спре по всяко време. Неговата цена е 19,99 лв. месечно, а плащането става с банкова карта или с месечната сметка към А1 за клиенти на телекома. Другите варианти са за купуване на едногодишен или двугодишен абонамент, на цени съответно от 15,99 лв. или 9,99 лв. Плащането се извършва отново с банкова карта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Около 200 руснаци ще напуснат страната покрай изгонването на 70-те дипломати

България иска и консулството в Русе да затвори

20 години затвор за Гилейн Максуел заради трафик и злоупотреба с малолетни

Съдът в Ню Йорк даде присъда над законовата граница

Петровден е - празнуват Петър, Павел и Камен

Църквата почита паметта на Светите равноапостоли Петър и Павел

Ердоган се съгласи Швеция и Финландия да влязат в НАТО

Войната в Украйна приближи границите на НАТО до Русия

Иван Хиновски напусна ИТН: "Партията лансира случайни лица на отговорни позиции"

Бившият депутат от ИТН критикува партията на Трифонов за отказ от реформи и спорни назначения в енергетиката

Кирил Петков: 70 руски дипломати ще бъдат изгонени от България

"Очаквамe в неделя един пълен самолет с хора да замине за Москва"

Радан Кънев: Мечтата за приобщаването на Русия към Запада е наивна

Дебат в Брюксел по върпоса трябва ли Западът да изолира Русия