A1 и "Просвета" създадоха платформа за електронно училище Снимка: © Unsplash

Телекомът А1 и най-голямата българска издателска група „Просвета“ са партньори в нова онлайн-платформа за видеоуроци, учебници, тестове и упражнения за ученици.

"е-просвета" си поставя за цел да се превърне в електронното училище на България. Достъпът до платформата е възможен с различни планове на A1, както и чрез свободни абонаменти за потребители без договор с телекома.

Електронното училище предлага над 425 интерактивни учебника, познавателни книжки, помагала и десетки тетрадки към тях.

Те включват над 33 000 допълнителни ресурса в помощ на ученика, учителя и родителя – видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации, интерактивни тестове, задачи и упражнения; стотици видеоуроци по учебната програма от I до VII клас, заснети с някои от най-добрите български учители; специално разработени кратки е-уроци, обобщаващи най-важното по изучаваните теми от I до VII клас; тестове за проверка на знанията след всеки е-урок, както и по цели раздели – за подготовка за контролни и класни работи.

Издателската група "Просвета" ще продължи да поддържа е-четимите варианти на учебниците си в PDF-формат. Интерактивните електронни учебници в новата платформа обаче разполагат с допълнителни възможности да четат, пеят, прожектират клипове дават задачи, проверяват решенията на теста. Така повишава ефективността на урока и затвърждават знанията на децата, посочват създателите на "е-просвета".

"Обединихме усилия с издателство „Просвета“, за да дадем на българските ученици, родители и учители бърз, удобен и сигурен достъп до модерно дигитално образование. Платформата, достъпна с нашите абонаментни планове, ще даде на учениците и техните родители сигурност за качеството на обучението, независимо от неспокойното време, в което живеем, и продължаващата пандемия", казва Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1.

Уроците са разработени специално за преподаване в дигитална среда и са съобразени както с технологичните особености на платформата, така и с най-добрите световни практики за дистанционното обучение. От 1 септември всеки родител, без значение дали е абонат на А1 или не, може да получи достъп до електронната образователна платформа е-просвета, като избере някоя от опциите за достъп до платеното съдържание, предоставени ексклузивно от телекома.

Предложението - тарифен план, таблет и безплатен трафик към е-просвета

Достъпът до дигиталните учебници на издателство Просвета е възможен за клиентите на А1, които закупят тарифен план А1 Surf S, М или L. В момента от телекома предлагат специален промоционален пакет А1 Surf S на цени от 15,99 лв. месечно. Към плана за мобилен интернет са включени допълнителни 60 000 МВ на максимална скорост и чисто нов таблет.

Достъпът до платформата на e-prosveta.bg е неограничен за целия срок на договора и не черпи от включените МВ в тарифния план, когато платформата се достъпва от мобилни устройства.

Достъп за всички – няма значение дали са клиенти на А1 или не

Родителите, които не желаят да се обвързват с тарифен план, могат да изберат различни опции за закупуването на достъп до интерактивните учебници на Просвета, в зависимост от собствените си нужди и предпочитания.

Първата възможност е закупуването на безсрочен месечен абонамент, който може да се спре по всяко време. Неговата цена е 19,99 лв. месечно, а плащането става с банкова карта или с месечната сметка към А1 за клиенти на телекома. Другите варианти са за купуване на едногодишен или двугодишен абонамент, на цени съответно от 15,99 лв. или 9,99 лв. Плащането се извършва отново с банкова карта.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024
Живот

Banksy избра Лондон, за да разкрие първата си улична творба за 2024 г.

Мистериозният артист призна, че той е авторът в Instagram

16:28 - 18.03.2024
Технологии

Топ футболни клубове търсят таланти с AI приложение

aiScout позволява на амбициозни футболисти да участват във виртуални изпитания на професионални клубове

15:47 - 18.03.2024
Важно днес

Почина Ангел Марин

Той беше вицепрезидент на България по време на двата мандата на Георги Първанов

14:49 - 18.03.2024
Важно днес

Ивайло Цветков - Нойзи получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние

Прокуратурата му е предложила 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок

14:10 - 18.03.2024