От телекомуникационния оператор VIVACOM обявиха, че работят усилено за разширяване възможностите на своите потребители за свързване по различни канали. Един от тях е услугата WiFi Voice, която позволява провеждане на разговори през налична WiFi мрежа и вече е достъпна за цялата серия Samsung Galaxy S20.

Компанията е единственият оператор у нас, който я предоставя. "В момент, в който голяма част от обществото прекарва времето си предимно вкъщи, WiFi Voice предоставя още един начин да останем свързани със света, да говорим по работа или да се чуем с приятели" казват от компанията.      

Клиентите, които искат да използват WiFi Voice, трябва да имат и активна 4G Voice услуга за провеждане на гласови разговори през 4G мрежата на VIVACOM и съвместимо устройство. Tова е необходимо, за да може при излизане от обхвата на WiFi мрежата разговорът автоматично да се прехвърли към 4G мрежата и обратно, без да прекъсва.

Двете услуги са безплатни за клиентите на VIVACOM, а изговорените минути се отчитат спрямо използвания тарифен план. Активирането им става чрез SMS с текст „START” или „START WiFi” на номер 1701.  

Компанията постоянно разширява списъка с устройства, които поддържат услугата WiFi Voice и тя вече е налична за последните флагмани на Samsung от серията S20 - S20, S20+ и S20 Ultra. 

Другите устройства, които позволяват използването на услугата, са Huawei P30, P30 Pro и P30 lite, Huawei Nova 5T,  Huawei P Smart Pro, P Smart Z и P Smart Z 2019,  Huawei P10, Huawei P20 Lite, Mate 20 серията и HONOR 9X. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети