Снимка: © Getty Images

Джони Деп „никога не е проявявал насилие срещу съпругата си“, а нейните твърдения са „абсолютни лъжи“ – това обявиха адвокатите на холивудската звезда пред Върховния съд в Лондон.

По този начин започна дългоочакваното дело на 57-годишния актьор за клевета срещу издателя на британския таблоид „Сън“ – News Group Newspapers (NGN) и срещу главния редактор Дан Уутън. Причината – публикувана през април 2018 статия, описваща го като „насилник“ на бившата си съпруга Амбър Хърд.

Материалът се позовава именно на сведения от страна на 34-годишната актриса, с която Деп сключи брак през 2015 г. 15 месеца по-късно обаче звездата от „Аквамен“ и „Престъпни намерения“ поиска развод. Тя твърди, че е била жертва на насилие от страна на бившия си съпруг – нещо, което Деп категорично отрича.

Делото ще продължи три седмици и се провежда в пет различни съдилища, за да се спазят изискванията за социална дистанция по време на Covid-19 пандемията. Във вторник в съдебната зала бяха и Джони Деп, и Амбър Хърд.

Главният адвокат на звездата от „Карибски пирати“ Дейвид Шерборн каза, че Деп влиза в съда, „за да изчисти репутацията си“. По думите му – актьорът не съди издателите на „Сън“ за пари, а за да се реабилитира. Също така допълни, че Хърд е „измислила тези истории за сериозно насилие“. Той твърди, че именно актрисата е била „насилникът“ във връзката.

„Всъщност г-ца Хърд е била тази, която е започнала физическата разправа, която го е удряла, а той не е успявал да направи много, за да я спре. Тя е била насилникът, не той. А доказателствата напълно подкрепят това твърдение“, добави Шерборн.

„Позицията на ищеца е категорична – твърденията на г-ца Хърд са абсолютни лъжи“, каза адвокатът.

Шерборн призова самия Джони Деп като първи свидетел по делото и повдигна въпроса около записан разговор между актьора и бившата му съпруга от 26 септември 2015 г. Носителят на „Златен глобус“ от 2008 обясни, че и двамата са записвали разговори по време на брака си.

Амбър Хърд съобщи, че е правела това „за да напомня на Джони какво е способен да направи, когато използва наркотици и алкохол, защото той нямаше как да си спомни“. Джони Деп отхвърли твърденията, съобщи BBC.

Предстои като свидетели да се явят бившите партньори на актьора Ванеса Паради и Уинона Райдър. Очаква се те да се включат чрез видеоразговор в следващите три седмици.

В предварителните съдебни процедури Джони Деп беше предупреден, че е нарушил съдебен иск за предоставяне на текстови съобщения, свързани с предполагаемата употреба на наркотици от негова страна. Според адвокатите на News Gorup Newspapers – текстовете, изпратени през 2015, показвали намеренията на актьора да се сдобие с наркотици, докато се е намирал в Австралия с Хърд, като по същото време се е случил и предполагаем инцидент, свързан с домашно насилие.

Защитата на Деп претендира, че съобщенията на са уместни в случая, тъй като не са свързани с насилието, в което в. „Сън“ обвинява клиента им. В крайна сметка 57-годишният актьор е освободен от санкции за нарушаването на заповедта.


Прочетете още:

АКТЬОРЪТ, КОЙТО ПОВЕЧЕ ОБИЧА МУЗИКАТА: КАРИБСКИЯТ ПИРАТ ДЖОНИ ДЕП НА 57

Джони Деп: хлапето с китара, което обича да свири от сенките


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

24 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите на 2 октомври

Кандидатските листи за 48 Народно събрание може да са повече от вотовете през 2021

ВАС остави ТЕЦ "Брикел" да работи въпреки замърсяването на въздуха

Централата може да продължи да обгазява, докато тече делото срещу заповедта на Борислав Сандов

Жалби блокират решението на Сандов за спирането на АМ "Струма" през Кресна

Според служебния екоминистър е възможно решението на Сандов да е незаконно

Слави Трифонов нападна отцепниците от ИТН заради листите на ПП

Трифонов обижда Радостин Василев на "предател и жалък службогонец"

Татяна Дончева пропуска Избори 2022, но вече "загрява" за 49 Народно събрание

"Движение 21" няма да се регистрира нито самостоятелно, нито в коалиция

"Раковски" 134 ще е новият "дом" на Европейската прокуратура

Крум Зарков е предложил сградата за делегираните прокурори