"Абсолютни лъжи": Започна делото на Джони Деп срещу в. "Сън" за клевета Снимка: © Getty Images

Джони Деп „никога не е проявявал насилие срещу съпругата си“, а нейните твърдения са „абсолютни лъжи“ – това обявиха адвокатите на холивудската звезда пред Върховния съд в Лондон.

По този начин започна дългоочакваното дело на 57-годишния актьор за клевета срещу издателя на британския таблоид „Сън“ – News Group Newspapers (NGN) и срещу главния редактор Дан Уутън. Причината – публикувана през април 2018 статия, описваща го като „насилник“ на бившата си съпруга Амбър Хърд.

Материалът се позовава именно на сведения от страна на 34-годишната актриса, с която Деп сключи брак през 2015 г. 15 месеца по-късно обаче звездата от „Аквамен“ и „Престъпни намерения“ поиска развод. Тя твърди, че е била жертва на насилие от страна на бившия си съпруг – нещо, което Деп категорично отрича.

Делото ще продължи три седмици и се провежда в пет различни съдилища, за да се спазят изискванията за социална дистанция по време на Covid-19 пандемията. Във вторник в съдебната зала бяха и Джони Деп, и Амбър Хърд.

Главният адвокат на звездата от „Карибски пирати“ Дейвид Шерборн каза, че Деп влиза в съда, „за да изчисти репутацията си“. По думите му – актьорът не съди издателите на „Сън“ за пари, а за да се реабилитира. Също така допълни, че Хърд е „измислила тези истории за сериозно насилие“. Той твърди, че именно актрисата е била „насилникът“ във връзката.

„Всъщност г-ца Хърд е била тази, която е започнала физическата разправа, която го е удряла, а той не е успявал да направи много, за да я спре. Тя е била насилникът, не той. А доказателствата напълно подкрепят това твърдение“, добави Шерборн.

„Позицията на ищеца е категорична – твърденията на г-ца Хърд са абсолютни лъжи“, каза адвокатът.

Шерборн призова самия Джони Деп като първи свидетел по делото и повдигна въпроса около записан разговор между актьора и бившата му съпруга от 26 септември 2015 г. Носителят на „Златен глобус“ от 2008 обясни, че и двамата са записвали разговори по време на брака си.

Амбър Хърд съобщи, че е правела това „за да напомня на Джони какво е способен да направи, когато използва наркотици и алкохол, защото той нямаше как да си спомни“. Джони Деп отхвърли твърденията, съобщи BBC.

Предстои като свидетели да се явят бившите партньори на актьора Ванеса Паради и Уинона Райдър. Очаква се те да се включат чрез видеоразговор в следващите три седмици.

В предварителните съдебни процедури Джони Деп беше предупреден, че е нарушил съдебен иск за предоставяне на текстови съобщения, свързани с предполагаемата употреба на наркотици от негова страна. Според адвокатите на News Gorup Newspapers – текстовете, изпратени през 2015, показвали намеренията на актьора да се сдобие с наркотици, докато се е намирал в Австралия с Хърд, като по същото време се е случил и предполагаем инцидент, свързан с домашно насилие.

Защитата на Деп претендира, че съобщенията на са уместни в случая, тъй като не са свързани с насилието, в което в. „Сън“ обвинява клиента им. В крайна сметка 57-годишният актьор е освободен от санкции за нарушаването на заповедта.


Прочетете още:

АКТЬОРЪТ, КОЙТО ПОВЕЧЕ ОБИЧА МУЗИКАТА: КАРИБСКИЯТ ПИРАТ ДЖОНИ ДЕП НА 57

Джони Деп: хлапето с китара, което обича да свири от сенките


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024