Ахмед Доган гласува с ескорт и охрана, и пусна хартиена бюлетина

Почетният председател на ДПС гласува в неделя рано сутринта в 52 ОУ „Цанко Церковски“ в Бояна на изборите за 49-ия парламент на България.

Той пристигна с лек автомобил Audi A8 и ескорт от SUV Land Rover. С него имаше трима души с вид на охранители и още двама придружители. Този път Велислава Кръстева - дългогодишен PR на ДПС, която в последните месеци беше и директор Комуникации в Народния театър, не беше с Доган.

Почетният председател на ДПС пусна хартиена бюлетина, като уважи събралите се фоторепортери и позира за снимка, докато пуска сгънатата бюлетина в урната.

В продължение на десетилетия Ахмед Доган беше охраняван от Националната служба за охрана (НСО). След събитията от "Росенец" през лятото на 2020 година, охраната на почетния председател на ДПС беше свалена. Въпреки исканията на журналисти да разберат по официален път колко е струвало пазенето на Доган от държавния орган - тази информация не беше предоставена от страна на НСО.

"Съобщаването на индивидуализирана информация за конкретни личности, чиято охрана се осигурява от НСО при конкретна застрашеност в мирно време би било опасна практика за тези лица и засилва рисковете за тяхната сигурност, телесна неприкосновеност и достойнство. Ето защо, както по време на осъществяване на охрана, така и след снемането ѝ, НСО се въздържа от предоставяне на информация за охраната на които и да са такива лица", се казваше в отговора на службата за охрана до Mediapool, които поискаха информацията по законов път.

През 2023 г. се навършват точно 10 години, откакто Ахмед Доган не е председател на ДПС.

Един час по-късно председателят на ДПС Мустафа Карадайъ гласува с машина. На въпроса на журналисти защо е направил този технологичен избор, той отговори:

"Взех бюлетина от машината - дали от секционната комисия ще взема или от машината, изборът е мой."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Аутопсия ще покаже кога и от какво е починал "брат Галев"

Свещеникът в село Ресилово го обяви за "добър християнин"

08:02 - 05.06.2023

Христо Иванов оправда срещата с Пеевски с нуждата от широка подкрепа за политически преход

Част от трансформацията, за която говори той, е и изчистването на корупцията

18:47 - 04.06.2023

Дончев за кабинета „Денков“: Не всички в ГЕРБ са щастливи, ще видим дали ще го подкрепят 

Томислав Дончев не изключва възможността за пълен мандат на правителството

18:22 - 04.06.2023

От поп звезда до социално ангажиран магнат: Новият проект на Дуа Липа откъсва младите от интернет

Дуа Липа споделя за книгите, имиграцията, политиката и проблема с мъжете

17:15 - 04.06.2023