Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се появи в клип, разпространен от пресцентъра на партията, заснет на входа на резиденцията му в Росенец.

"Изключително много се гордея с вас. За сетен път установявам, че много ви обичам. Дълбок поклон пред вас", каза Ахмед Доган към събралите се симпатизанти на партията.

Мустафа Карадайъ, който също присъства на мястото, обвини президента Румен Радев и ГЕРБ в това, че са допуснали да се стигне до напрежение в района на сарая.

"Целта беше агресия в частен имот. Искали сараите. Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За огромно съжаление виждаме, че държавата липсва. Президентът не можа да разбере какво означава институцията "президент" и води лични битки. Смесването на различни потоци (от протестиращи) го направи изпълнителната власт, направи го Жандармерията, направи го кметът на общината (Димитър Николов), който е зам.-председател на ГЕРБ. За нас това означва, че ГЕРБ го направи. Те търсеха провокацията, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми за решаване в страната", каза Карадайъ, като благодари на симпатизантите на ДПС за присъствието им на контра-митинга.

Всъщност, организаторите на протеста не допуснаха провокации и агресия спрямо хората на ДПС, като не навлязоха на частна територия, а искаха да стигнат до заградения бряг на парка. Напрежението стихна веднага след като полицията им осигури достъп до плажа.

На срещата с Ахмед Доган присъстват няколко дууши от ръководството на ДПС като кметът на Кърджали Хасан Азис, депутатът Рамадан Аталай, и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024
Важно днес

Ученички от НПМГ ще защитават проекта си в световен конкурс на НАСА

Идеята им за дрон, който предвижда пожари, ще ги отведе в космическия център на НАСА

10:49 - 23.04.2024
Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024