Ain’t No Sunshine: Отиде си соул-легендата Бил Уидърс Снимка: © Getty Images

Легендарният соул-музикант Бил Уидърс - автор на песни като Ain't No Sunshine, Lovely Day, Lean on Me, и др. - е починал на 81-годишна възраст след сърдечни проблеми.

"Съсипани сме от загубата на нашия любим и отдаден съпруг и баща. Усамотен човек, чиято сърце туптеше чрез връзката със света като цяло, с поезията и музиката, той казваше истината на хората и ги свързваше помежду им. Ако животът му в близост до семейството и приятелите беше затворен, музиката му ще принадлежи завинаги на света. В трудни времена като днешните, се молим музиката му да даде утеха и развлечение на феновете, сплотени с техните близки", се казва в съобщение на неговото семейство.

Уидърс е автор на 8 албума, в които попадат някои емблематични за соул-културата песни като “Lean On Me,” “Grandma’s Hands,” “Use Me,” “Ain’t No Sunshine”, “Lovely Day”. Певецът се оттегля от активната музикална кариера през 1985 г. През 2015 г. той става част от Залата на славата на рокенрола.

Новината за смъртта на Уидърс беше посрещната със съболезнования от музиканти като Лени Кравиц, Брайън Уилсън, Chance the Rapper и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024
Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024