Ако Кен имаше стая, как ли би изглеждала тя? Този въпрос си задава документалната интериорна поредица на Warner Bros. Dscovery „Barbie Dreamhouse: предизвикателството“ по HGTV. Каналът е известен със своите предавания за преобразяване на интериорни пространства, които биват показвани първо "преди", а после "след" освежаване. Неотдавна "The Washington Post" излезе със статия, че поредиците дотолкова са повлияли на американския вкус, че домовете на хората са станали еднакви, а притежателите им една идея по-тъжни.

Моментът "преди" е, когато камерата критично се движи из къщата и акцентира на дефектите, а домакинът, който е и неин гид, посочва всичко, което трябва да се поправи.

Каналът е толкова силен и утвърден, когато става дума за дизайн на жилища, че води до фиксация у някои американци.

„Те виждат всичко, което не е наред с дома им и си представят, че когато други хората влязат у тях, също ще критикуват и дават оценки на къщата им. Това ги кара да се чувстват неспокойни за решенията, които вземат за интериора си и да се страхуват да не сгрешат.“, казва дизайнер, цитиран от "The Washington Post".

Дали Барби истерията ще се отрази не само на модата в дрехите, но и на цветовете на стените? Нищо чудно, защото „Barbie Dreamhouse: предизвикателството“ е поредица в четири части. Новите епизоди излизат веднъж в седмицата, съобразени като тайминг със световната премиера на филма за куклата на Mattel.

Водещ на предаването е любимата журналиситка на Хю Грант Ашли Греъм - супермодел, дизайнер, автор и предприемач. Задачата на дизайнерите е да превърнат един дом в Южна Калифорния в истинска къща на мечтите на Барби.

Една от мисиите им е да обзаведат стая на Кен, която да е част от мечтаната къща на Барби, и да е със 70-тарски дух. Заданието е доста в стила филма. Там сред главните сюжетни линии беше въпросът за независимостта на Кен, който за разлика от куклите Барби, които имат различни професии, си няма никаква цел и мисия в живота, освен да стои на плажа.

Така че даването на собствено пространство на Кен в къщата на HGTV изглежда като продължение на филма в (полу)истинския живот.

Между другото изборът на Ашли Греъм за водеща на поредицата не е случаен - сама тя е вдъхновение за пълничката кукла Барби, създадена по неин образ през 2016 година.

Специалистите по интериор, които създават пространство за Кен, са Тай Пенингтън - водещ на "Оживление в квартала", и Алисън Виктория - водеща на "Ремонти от ветровития град".

Двамата са мотивирани да създадат пространство, което да провокира - със смели щампи и цветове и с малко шагренова кожа от 70-те години на миналия век.

Вдъхновяват се от Superstar Ken - рокаджията от 1977 г., и Mod Hair Ken от 1973 г., който е и първият Кен с истинска коса. Дизайнерите създават пространство с гардероб за перуки, светещ дансинг и въртяща се съблекалня, която е и танцова кабина.

Тай сам прави кабината, която наподобява цилиндър с диско топка и кукички отвън за закачане на аксесоари, както и с ламперия от тъмно
дърво в стила на времето си.

Стаята на Кен по HGTV

Пред нея на пода има диско панели. Спорно е колко души се нуждаят от въртяща се съблекалня в спалнята си, но ламперията от тъмно дърво може да послужи за вдъхновение в реален дом.

Стаята на Кен в къщата на Барби

Феновете на поредицата по HGTV са поканени да използват специален хаштаг, с който да споделят идеи или собствен опит в преобразяване на дома в розова тематика - #BarbieDreamHouseChallenge.

Стаята на Кен

Предаването се излъчва четири поредни вторника от 22:00 часа. Повторенията на епизодите са в четвъртък от 17:00 часа, събота от 8:00 часа и 18:00 часа и в понеделник от 22:00 часа.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Училище за русалки: Петя, която превръща приказката в реалност

Въпрос към момичетата: Колко от вас като деца са мечтали да станат русалки? 

18:30 - 28.04.2024
Важно днес

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа

Според Петков преговори след изборите са възможни само ако Борисов се "разкачи" от Пеевски

18:18 - 28.04.2024
галерия

Tenniscore - новата модна тенденция, вдъхновена от Зендея и "Challengers"

Външният вид на tenniscore включва смесица от традиционни тенис стилове с елементи от тихия лукс

17:45 - 28.04.2024