Депутатът от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев отправи остри критики срещу коалиционния партньор в кабинета - БСП - заради кадровите смени в държавните горски стопанства. 

Преди той да стане народен представител, беше ръководител на Агенцията по горите в служебните кабинети на Стефан Янев. 

Дунчев обвини Министерството на земеделието, оглавявано от Иван Иванов, в назначение на политически лица на ръководни постове, сред които има осъждани хора или партийни функционери без каквато и да е компетентност в сектора на горите

"В Североизточното държавно предприятие е назначен бивш общински съветник от БСП, който е бил осъждан. В югозападното ДП е назначен общинският функционер от Разлог на БСП, който няма никакво отношение за горите. За зам.-директор е назначен общински съветник от БСП. В много от стопанствата се назначават бивши функционери на БСП, които нямат вече хал хабер какво се случва в горите. На някои места се назначават и служители на ГЕРБ, които даже по времето на служебното правителство на Радев бяха уволнени в резултат на наши разследвания. Такъв пример е Диана Василева от стопанството в Горна Оряховица, кяото в момента е директор на едно от най-хубавите горски стопанства - Черни Лом в Попово. 

Най-големият проблем е, че се махат едни от най-ценните кадри. Преди две седмици горските служители от Струмяни излязоха да защитят от уволнение един от най-почтените горски директори Янко Илчев. На негово място се слага човек, който два пъти е уволняван по времето на ГЕРБ. Хората спряха това назначение", каза Александър Дунчев. 

Той обвини БСП в това, че прикрива информация за назначенията въпреки въпросите, които се поставят на парламентарен окнтрол. 

"Това е една от ползите да има коалиционно управление - партньорите се контролират помежду си. Няма гаранция, че от нашата група няма да се самозабрави някой. Не може БСП или ГЕРБ да използват горската система и постове, за да изгражда структури, с които да се готви за избори. Това няма как да е за сметка на гората", каза още Дунчев. 

Той посочи, че един от зам.-министрите на Иванов - Атанас Добрев - е на поста си в четири правителства. "Докато този човек е в това министерство, няма никаква надежда за българските гори", беше коментарът му. 

Дунчев обвини Добрев, че му е спускал списъци с имена на хора, които трябва да се сменят или назначат в горските стопанства и регионалните дирекции.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Дончев - фотографът на "летящите" хора

Срещаме се с Ивайло, за да си поговорим за силата на предизвикателствата в личната еволюция, какво му помага да си организира ежедневието, какво го държи продуктивен

"Отровата винаги оставя следа": Документалният филм "Навални" ще е достъпен в HBO Max

"Отровата винаги оставя следа" казват създателите на продукцията

Папа Франциск към Петков: Корупцията е болест, а младите политици са единственият начин тя да бъде изкоренена

Министър-председателят е в Рим и Ватикана за традиционно по повод 24 май посещение

Животът в Русия след инвазията: зловещи затворени витрини и масов страх от мобилизация

Войната в Украйна застигна и Русия - не с крилати ракети, а под формата на санкции, които промениха животът в страната

Зеленски пред Давос: Украйна се нуждае от поне 5 млрд. долара месечно и още оръжия

Украинският президент се включи онлайн в Световния икономически форум

Байдън: САЩ са готови да защитят Тайван с военна сила

Според Байдън няма опасност подобно събитие скоро да се случи

Кирил Петков ще търси подкрепа и от опозицията по въпроса за Северна Македония

"Бъдещето на нашата съседка е толкова важен въпрос, че дори коалицията няма право сама да го направи", каза Петков

Доживотен затвор: Украински съд осъди първи руски войник за убийство на цивилен гражданин

Присъдата е по първото дело за военни престъпления, извършени от руски бойци от началото на войната на Русия в Украйна

Радев иска да чуе какво мисли Петков за Северна Македония преди да свика КСНС

Държавният глава се обърна към хората в Северна Македония и ги призова "по-бързо да се освободят от идеологическите окови на тоталитарното югославско минало"