Обновена: Парите се събраха за по-малко от 8 часа. Благодарим на всички, които помогнаха. В 23.50 ч. (петък) затворихме система за нови средства. В понделник ще има пълен отчет за събраните дарения. 


Спешно се набират дарения за 5 респираторни апарата в Александровска болница. Болницата е направила поръчка за 15 уреда, но разполага със средствата за 10. Парите за тях са осигурени чрез дарения от "Фантастико" и А1. Болницата върна дарението на собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев заради неизпълнимото изискване със закупените респираторни апарати да се лекуват приоритетно негови служители при нужда.

За останалите 222 000 лв ще се разчита и на доброволните дарения на физически лица и на компании.

Александровска болница е едно от трите лечебни заведения, което заедно с Пирогов и ВМА беше определено от Министерство на здравеопазването да приема хора със съмнения за коронавирус.

Вече е организирана дарителската акция #БългарияЗаБългария , която ще подпомогне болницата за справянето с тежката ситуация, която предстои. Всички граждани и компании, които могат да помогнат в този критичен момент, могат да го направят на платформата Help Carma.

 

“Докато всички сме разпръснати поотделно - по домовете си, спазвайки социална изолация, в мислите си и действията си трябва да сме заедно. Сега е моментът да обединим сили, идеи и ресурси, за да помогнем на първата „фронтова линия“, нашите медици, в усилията им да се справят с общото изпитание - епидемията от Covid-19” е призивът на дарителската кампания #БългарияЗаБългария.

Дарението може да бъде направено и по банков път в: 
 
Алианц Банк

Получател ХелпКарма Фондация
Swift: BUINGSF, BG22BUIN95611000581788, 
Основание за дарение:
код 1171
Кампания България за България
 

Безвъзмездно за кампанията работят Кръстина  Стефанова, екипите на McCann Erickson и "Булевард България", адвокатска кантора Адвокатско дружество "Попов, Арнаудов и партньори".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук: