Алина Кабаева се появи в Москва с венчална халка и военни ленти

Бившата руска гимнастичка Алина Кабаева, за която от години се смята, че е партньорка на Владимир Путин, се появи пред медиите в Москва седмици след началото на войната в Украйна.

Кабаева направи впечатление с това, че носи венчална халка на пръста си и панделка с т.нар. Георгиевска лента върху роклята си - символ на руската армия.

Руските медии обръщат внимание и на това, че лицето на бившата олимпийска шампионка изглежда е преминало през козметична намеса заради необичайно изразените ѝ скули и повдигнати вежди.

Кабаева участва в организацията на фестивала "Алина", който се провежда за първи път от избухването на Covid-пандемията.

Алина Кабаева не е в списъка на санкционираните руски граждани въпреки упоритите слухове, че живее с Владимир Путин и е родила деца от него през 2015 г.

От 2001 г. тя е член на висшия съвет на "Единна Русия" - малко след като успехите на спортната ѝ кариера са помрачени от скандал с положителна допинг проба, а Владимир Путин решава да се срещне с нея.

През 2007 г. е член на Държавната дума (до 2014 г.). Този период съвпада и с първите медийни публикации в Русия, че между нея и Путин е възникнала по-специална близост. През 2013 г. руският президент официално се разведе с първата си съпруга Людмила.

Краят на политическата кариера на Алина Кабаева е и моментът, в който тя става председател на Съвета на директорите на "Националната медийна група" - компанията, основана от олигарха Алексей Мордашов, притежава 29% от акциите на руския "Първи канал" и е крупен инвеститор в медийния пазар на страната.

Разследване на екипа на Алексей Навални показва, че през 2009 г. сестрата на Кабаева Лейсан получава "подарък" под формата на право за ползване на апартамент от над 200 кв.м. в Москва от т.нар. "брокер на приятелите на Путин" Григорий Баевский.

Бабата на Кабаева Анна Зацепилина също се сдобива с имение, прехвърлено от Баевский. Двете жилища се оценяват на стотици милиони рубли. Възрастната жена е формален получател на още два големи недвижими имота - един от които е прехвърлен от олигарха Генадий Тимченко в Санкт Петербург.

Според Фонда за борба с корупцията - семейството на Кабаева притежава имоти за над 2 млрд. рубли, като всички жилища са получени от близки на Путин бизнесмени.

През март 2022 г. активисти организираха подписка с призив към Швейцария да депортира Алина Кабаева след информация, че Путин я е изпратил в частно имение в страната преди началото на военната инвазия в Украйна.

Авторите на подписката сравняват бившата звезда на художествената гимнастика с любовницата на Хитлер Ева Браун и призовават швейцарските власти "да я върнат на нейния фюрер".

Алина Кабаева отказва да коментира семейния си живот, но от 2011 г. е забелязвана често да носи халка на безименния си пръст.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024