Анди Флетчър от Depeche Mode почина на 60 години Снимка: © Getty Images

Анди Флетчър от Depeche Mode е починал на 60 години, гласи съобщение на официалната страница на групата в Twitter. Причината за смъртта на музиканта все още не е обявена.

Флетъчър е основател на групата и неин мениджър. Свири на бас китара, а после на синтезатор. След присъединяването на Мартин Гор към DM китарите са заместени със синтезатори.

"Шокирани сме и изпълнени с непреодолима мъка от преждевременната смърт на нашия скъп приятел, член на семейството и колега от групата Анди „Флетч“ Флетчър. Флеч имаше златно сърце и винаги беше насреща, когато имаш нужда от подкрепа, от приятен разговор, веселба или студена халба. Сърцата ни са със семейството му, молим ви да помислите за тях и да уважавате личния им живот в този труден момент.", гласи съобщението от групата.

Depeche Mode се създават през 80-те години от Флетчър, заедно с Мартин Гор и Дейвид Гахан – както и бившите членове Алън Уайлдър и Винс Кларк. Те са една от най-емблематичните и влиятелни банди за електронна музика в историята, продали са повече от 100 милиона записи по целия свят.

Техният албум Violator от 1990 г. се смята за един от най-великите албуми на всички времена. През 2020 г. Depeche Mode влязоха в Залата на славата на рокендрола.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024