Андрю Тейт заплашва да съди една от жените, обвинили го в изнасилване Снимка: © Getty Images

Арестуваният инфлуенсър Андрю Тейт е готов да предприеме съдебни действия срещу поне една от жените, които са подали жалби срещу него за изнасилване и трафик на хора, съобщава BBC.

Адвокатите на една от обвинителките твърдят, че през декември американска адвокатска кантора е изпратила предупредително писмо за отказ от името на Тейт и брат му Тристан. В документа те заплашват да съдят жената и родителите ѝ за 300 млн. долара, ако тя не се откаже от твърденията си.

"През април 2022 г. вие лъжливо заявихте пред трета страна, че нашият клиент ви е трафикирал, малтретирал и държал против волята ви, Вие сте повторили лъжливите и клеветнически изявления за братята Тейт пред полицията, медиите и друг гражданин на САЩ", пише в писмото.

Правният защитник на братята коментира, че те могат да предяват основателни искове за клевета.

Андрю и Тристан бяха задържани в Румъния в края на декември 2022 г. заедно с други двама румънски граждани по няколко обвинения, включително организиране на престъпна група за сексуална експлоатация на жени - твърдения, които те отричат. Оттогава насам властите започнаха масово разследване по случая, като претърсиха редица имоти и иззеха няколко луксозни автомобили - собственост на братята.

Бенджамин Бул, който работи за Националния център за сексуална експлоатация, представлява жената, която е получател на заплашителното съдебно писмо. По думите му, тя е ключов свидетел в румънското разследване и писмото е имало "една единствена цел": "да изключи свидетеля, да го спре от това да даде показания в рамките на каквото и да било производство", казва той.

"Те (братята Тейт) искат тези млади дами да се скрият в някоя дупка и никога да разказват какво са видели и какво им се е случило. Това очевидно е опит за сплашване", допълва Бул.

Адвокатите на двамата братя потвърждават пред BBC, че т.нар. "писмо за отказ" е изпратено през декември като част от гражданско дело за клевета и обида в САЩ, но отричат то да е било заплашително.

Техен представител посочва, че няма нищо необичайно в това да предявяват валидни съдебни искове за клевета.

"Фактът, че те са в затвора в момента, не е основание да не преследват законните си права", казва правният им съветник Тина Глиандиан.

Твърди се, че разследването в Румъния срещу Андрю и Тристан се основава поне отчасти на показанията на шест жени.

През януари обаче две от тях публично отрекоха някога да са били малтретирани от Тейт. Пред румънския телевизионен канал Antena 1 една от жените каза, че е "добра приятелка" с братята Тейт от две години и дори е татуирала на ръката си "Tate Girl" (момиче на Тейт) "от уважение към тях".

Правният екип на Тейт също така разкрива, че братята са подали наказателни жалби в Румъния през април миналата година срещу две жени, включително срещу свидетелката, която е получила въпросното писмо.

Гландиан заяви, че жалбите са подадени в отговор на твърденията, че Андрю и Тристан държат жени против волята им.

"Нямаше никакви доказателства за това. Затова (братята Тейт) не бяха арестувани през април. По това време те не са били нищо друго освен жертви на фалшиви обвинения и са имали пълното право да подадат жалби за това, че в домовете им са били извършени обиски и е било иззето имущество", допълва тя.

Андрю Тейт и Даря Гуша Андрю Тейт се е свързвал с тийнейджърки в Instagram. Една от целите му се оказва дъщеря на румънски политик

Инфлуенсърът Андрю Тейт, придружаван от полицаи в Румъния Андрю Тейт проговори за първи път след ареста си: "В Румъния няма справедливост"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024