Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев публикува позиция, с която опровергава вълната от спекулации около здравословното му състояние след заболяване от Covid-19.

Кунчев опровергава твърдението на бившия премиер Бойко Борисов от четвъртък, че той се намирал в болница заради коронавирусната инфекция.

Той споделя и видеоклип от 9 ноември в партийната телевизия на "Атака" - "Алфа" - в който се разпространява твърдение, че Кунчев починал в болница. Репортерът "доказва" изчезването на главния здравен инспектор, като му звъни по телефона пред камера и не получава отговор.

"Съжалявам, че Ви занимавам с моята личност, но лъжите и конспирациите станаха твърде нагли.Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече - имам нахалството да не съм и умрял! Не съм постъпвал на болнично лечение през последните две години, не съм с инфаркт, нито с инсулт", пише Кунчев в публикация във Facebook-профила си.

Той отрича и твърденията, че е заболял след поставянето на трета доза от ваксина.

"Нямам направена трета доза (за съжаление)! Благодарение на ваксинацията изкарах сравнително лек Ковид, а сега се възстановявам в дома. На моята възраст - карам 63 години, диагнози - хипертония, диабет, ритъмни нарушения - едно дори и средно тежко Ковид заболяване със сигурност щеше да ме отнесе! Ето защо дължа живота си на ваксинацията и в това няма никакво съмнение. Ако си бях направил и третата игла - вероятно щях да избягна и това премеждие, но ще го направя скоро след пълното възстановяване", казва още той.

Ангел Кунчев нарича "грозна, нагла и безумна антивирусна пропаганда" разпространението на фалшиви новини за Covid-19.

"Не бъдете лековерни, направете най-доброто за себе си - имунизирайте се", завършва той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%