Една от най-добрите реклами на 2019 г. беше The Underdogs на Apple - 3-минутна страхотна история за работата в екип (гледайте я по-горе), при който задачите трябва да са готови "от днес за вчера". С малко помощ от приятели (и отвратителния Майк от Счетоводството) всичко приключва добре. 

Главните герои бяха четирима колеги, които се надпреварват с времето, за да създадат реалистичен дизайн на прототип за кръгла кутия за пица. Докато Бриджет, Брайън, Мари и Дейв разменят мейли, графики, таблици с бюджети, 3D-проекти и бележки, Apple показваха всички възможни полезни опции на своя софтуер и хардуер, предназначен за споделена работа. 

Идеята на клипа е отлична, образите на героите са разработени в детайли - по всичко личи, че The Underdogs лесно може да се превърне в самостоятелен комедиен сериал. И нещо подобно се случва в действителност: Apple пуснаха продължение на популярната реклама със същите главни действащи лица, но с нова мисия - да създадат "Кутията на Пандора", докато всички работят дистанционно заради пандемията. 

Сроковете отново се скъсяват в движение, бюджетът се топи в реално време, а логистичните проблеми заради липсата на нормално общуване в офиса стават все повече.

Дейв се бори за всяка секунда концентрация, докато се надвиква с двете си деца у дома, симпатично лудата Бриджет кипи от енергия и превърта 24-часовия график  в денонощието, а Брайън лепи картонени форми под погледа на майка си, с която живее заедно в тесен апартамент. Освен социопата Майк от финансовия отдел (който вече колекционира самурайски мечове) вече виждаме и нов образ - дизайнерката Сам, чийто домашен офис изглежда като готическа тъмница, а настроението й отговаря изцяло на интериора. 

Клипът завършва с неочакван обрат: "Клиентът се включва! Всички ли сме с панталони?"

Този път рекламата е с почти 7-минутна продължителност, което вдига категорията почти до късометражен филм, но със сигурност си заслужава да се гледа.

Отново целта на видеото е да промотира комплекта от решения на Apple за екипна работа от дистанция, като се подсказват и някои полезни инструменти, вградени във всеки iPhone и iPad - сканиране на документи, измерване, и др.

Мотивът на Apple е, че професионалистите на всяко ниво в йерархията имат нужда от едно и също нещо - бързина, мобилност, удобство, сигурна връзка и желание за работа. Когато обстоятелствата те притиснат до стената (или между четирите стени на дома), разбираш истинската ценност на това, което притежаваш.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"

КС реши: Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията

Актовете му не се отменят и няма проблем да е депутат

В 4-хилядното село Градец доскоро не вярваха в Covid, но вече над 50 души искат да се ваксинират

Там почина 28-годишна родилка, която загуби и близнаците си заради коронавируса

Жаир Болсонаро - първият президент, който рискува да бъде обвинен заради провала с Covid

Бразилските сенатори искат начало на процес срещу него заради "престъпления срещу човечеството"