"Арсенал" облича екипи, „изцедени" от червеното. Каква е каузата на No More Red Снимка: © adidas

Лондонският футболен отбор "Арсенал" днес за първи път излиза в официален мач с екип, "изцеден" от традиционния червен цвят на тима. Причината - новото издание на съвместната кампания с adidas срещу младежкото насилие - "No More Red". Футболистите, водени от треньора Микел Артета, обличат специални бели екипи в двубоя срещу друг "червен" тим - "Ливърпул", в третия кръг от турнира за FA Cup.

Това е третият пореден сезон, в който "Арсенал" носи екипите "No More Red". Женският отбор също ще облече белите фланелки и гащена на терена за първи път на 14 януари в четвъртия кръг на "ФА Къп" за жени.

Кампанията "No More Red" започва през януари 2022 г., за да подкрепи дългогодишната инициатива на "Арсенал" - да предпази младите хора от насилие и престъпления, извършени с хладно оръжие с нож и да осигури безопасни места за игра на футбол.

Комплектът "No More Red" не е в продажба, но от 29 януари "Арсенал" пуска тениска със сходен дизайн на цена от 30 паунда във фен магазинит

Сумата от всяка продадена фланелка ще бъде дарена в равни пропорции на всеки партньор на No More Red Charity: The Arsenal Foundation, Abianda (Abi Billinghurst & Associates); Octopus Community Network Limited; Box Up Crime; Фондация "Стивън Лорънс Дей"; Фондация "Не намушквай бъдещето си"; Ben Kinsella Trust; St. Giles Trust ;"Стоманени воини" и "Копенхагенски младежки проект.

Ето какво включват плановете на кампанията "No More Red" за 2024 г.:

  • Инвестиране в повече безопасни пространства за игра на футбол чрез откриването на трето обновено обществено игрище в Мейвил Естейт, Айлингтън в началото на 2024 г. – на двете игрища, обновени след пускането на No More Red, са извършени 650 часа организирана дейност, която ангажира над 500 участници в 200 сесии, с 9 000 часа отворен достъп за местната общност.
  • Продължаване на ръководените от ментори проекти, които досега са дали възможност на 83 млади хора да придобият опит в творческите индустрии, и на схемата за стимулиране на доброволци, където поддръжници могат да даряват от времето си в подкрепа на благотворителните организации.

Дизайнер на тениската "No More Red" е на Нели-Роуз, която участва в един от проектите на едноименната фондация.

„No More Red предоставя уникална възможност да подчертаем почти четири десетилетия от нашата работа в местната общност, която е помогнала хиляди млади хора да бъдат в безопасност.", казва Фреди Хъдсън, ръководител на общността на "Арсенал".

„Младите хора са изправени пред множество предизвикателства, докато растат в днешния свят. Ние нямаме всички отговори, но сме уверени, че като действаме заедно и хвърляме светлина върху мрежата за подкрепа в нашата общност, можем да дадем значителен принос", допълни той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

галерия

Сериалите, които ще гледаме през май 2024 г.

Няколко дългоочаквани завръщания, нов Доктор Кой и още

15:23 - 30.04.2024
Живот

Ето я и програмата за фестивала на светлините LUNAR 2024

4,5 км. пешеходен маршрут и изцяло нова фестивална зона - Южен парк 2

13:26 - 30.04.2024
Спорт

Гриша Ганчев се оттегля от управлението на ЦСКА

Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“

12:47 - 30.04.2024
Важно днес

Отсъствието на ГЕРБ, ДПС и БСП провали последното заседание на комисията за Нотариуса

Комисията в парламента не успя да приеме доклад за дейността на Нотариуса

12:26 - 30.04.2024
Важно днес

На път за празниците: транспортна стачка блокира Гърция на 1 май

Няма да се движат кораби, фериботи, влакове и градски транспорт

12:10 - 30.04.2024
Важно днес

Политически мотив може да стои зад убийството на двама украински воиници в Германия

Смъртоносната атака датира от уикенда.

11:35 - 30.04.2024
Важно днес

Съдът пусна под домашен арест Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев

Габриела Славова пак излиза под домашен арест

11:21 - 30.04.2024