Бъкингамският дворец търси да наеме PR специалист след скандала със снимката на Кейт Снимка: © Getty Images

Бъкингамският дворец търси да наеме нов асистент по комуникациите на фона на PR хаоса около местонахождението на принцесата на Уелс Кейт Мидълтън. Това става ясно от обява, качена на официалния административен сайт на британското кралско семейство.

То търси да назначи човек, който да отговаря на запитвания на медиите, да създава съдържание за социалните мрежи и да помага в други логистични процеси. Той ще помага за това да се популяризира "работата, ролята, важността и стойността" на кралското семейство в световен мащаб.

За начална заплата е обявена сумата от 25 642 паунда (или около 30 хил. евро) годишно. Работата е за 37,5 часа седмично от понеделник до петък, като специфичните изисквания за наемане включват интерес към връзките с обществеността, усет към детайла и основния познания по Excel.

"Независимо дали работите по държавно посещение, церемония или кралски ангажимент, вие ще се грижите нашите комуникации да предизвикват постоянен интерес и да достигат до различни аудитории", се казва в обявата.

Служителят ще бъде настанен да живее в Бъкингамския дворец, което означава, че отговорностите му вероятно ще включват и работа по медийната стратегия на крал Чарлз III.

През изминалия месец кралското семейство се сблъска с някои сериозни проблеми от PR гледна точка. Спекулациите за здравето на принцесата на Уелс са многобройни и започнаха, когато дворецът Кенсингтън съобщи, че през януари тя се е подложила на "планирана коремна операция". От декември насам принцесата не се е появявала публично.

Продължителното отсъствие на Кейт от обществения живот сега захрани много конспиративни теории, а потребителите на социалните мрежи сътвориха непотвърдени слухове за нейното здраве и състоянието на брака ѝ с принц Уилям. Някои таблоидни медии дори измислиха име на целия казус - "Кейтгейт"

Дворецът Кенсингтън продължава да не съобщава нищо за обстоятелствата около Кейт. По-рано през март обаче дворецът публикува снимка на Кейт и децата ѝ, която впоследствие се оказа, че е била дигитално променяна. Снимката, на която имаше размазани петна на определени места, беше премахната от няколко световни агенции поради опасения, че е подправена.

"Подобно на много любители фотографи, понякога експериментирам с обработването [на снимки]", каза принцесата в изявление, публикувано от двореца на следващия ден, в което се извини за объркването.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024
Живот

Рецепта за козунак? А какво ще кажете за козуначени мъфини

Великден през 2024 година звучи като време за по-практично приготвяне на храна

10:04 - 27.04.2024
Спорт

5 домашни упражнения, след които да се почувствате 5 пъти по-добре

Карин Околие ни показа няколко упражнения с DAJLIEN - колекцията за домашни тренировки на IKEA

09:29 - 27.04.2024
Важно днес

Fitch: Отлагане на членството в еврозоната, може да се отрази негативно на рейтинга на България

Според Fitch България ще изпълни всички критерии до края на 2024 година

09:10 - 27.04.2024