Снимка: © Pixabay

Министерството на правосъдието е изпратило искането за екстрадиция на Васил Божков от Обединените арабски емирства. Цялата документация е предадена до българското посолство в Абу Даби, като се очаква дипломатите да я пренасочат към местното правосъдно министерство по дипломатически път. 

Според информация от прокуратурата, която работи по съставянето на обвинителния акт, молбата за екстрадиция е в обем от повече от 200 страници на арабски език. 

Все още не е потвърдена неофициалната информация за това, че Васил Божков е напуснал ареста в Абу Даби след двуседмично лишаване от свобода. Посланикът на България Богдан Коларов беше натоварен със задачата да изпрати спешно запитване до властите в ОАЕ за промяната в мярката за неотклонение на издирвания бизнесмен. 

"Последващите действия по молбата за екстрадиция са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ", се казва в съобщението на правосъдното министерство. 

Собственикът на "Нове холдинг" и "Националната лотария" беше обвинен за ръководство на престъпна група за укриване на държавни такси, подкупи, принуда, изнудване, търговия с влияние, отчуждаване на културни ценности и още серия престъпления, свързани с хазартния бизнес. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети