"Български пощи" ще разпространява пресата за сметка на бюджета Снимка: © Unsplash

Държавното дружество "Български пощи" ще поеме разпространението на печатните издания в страната след фалита на досегашния основен търговец - "Лафка Маркет" АД.

Прехвърлянето на дейността към БГ Пощи ще се случи от 1 март 2020 г., реши правителството. По думите на министъра на транспорта и съобщенията Росен Желязков, бюджетът ще субсидира разпространението на вестници и списания.

"На пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент, тъй като той генерира дефицит", каза Желязков.

Все още не е ясно колко средства от бюджета ще бъдат похарчени, за да може пресата да достига всекидневно до населените места в страната. "Лафка Маркет", която управляваше най-голямата мрежа от РЕП-ове в България, обяви прекратяване на оперативната си дейност с формалното обяснение за загубата на приходи след забраната на частните лотарийни игри.

В Пловдив "Лафка" беше концесионер на павилионите на спирките за градския транспорт, като фалитът доведе до затварянето на обектите в целия град. Местната община обмисля да прекрати договора си и да намери нов концесионер за обектите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024