Български журналисти може да гледат мача Пулев - Джошуа, но под условие Снимка: © Снимка: Тервел Пулев

Казусът около отказаната акредитация на български журналисти за мача на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа в Лондон се сдоби с нов епизод.

Министърът на спорта Красен Кралев обяви, че е изпратил писмо до британския си колега Найджъл Хъдълстоун и е получил отговор, че "българските журналисти могат да изпълнят своите служебни задължения и да бъдат на мястото на събитието, след като изпълнят определени условия".

В съобщението на Кралев не се описват конкретните изисквания към българската група. Става ясно обаче, че репортери, оператори и фотографи от България няма да бъдат допуснати до събитията преди мача и на самата среща, което Кралев обяснява с "мениджърските интереси и интриги на компанията, управлявана от Еди Хърн".

"Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор. Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист. Надявам се, че това не се прави с цел да бъде разконцентриран Кубрат Пулев. Той си заслужи да бъде претендент за световната титла и цяла България ще му стиска палци в събота вечер срещу Джошуа", пише Красен Кралев.

Сигнал за неуредиците около предварителната организация дойде във вторник от пресаташето на Кубрат Пулев Влади Лазарова.

Промоутърската компания Matchroom Boxing, ръководена от Хърн, е отказала да издаде специалния документ за изключение от карантината на журналистите, пристигащи специално за отразяването на мача.

Мерките за двубоя за титлата в тежка категория са много строги, като само 1000 зрители ще имат възможността да наблюдават случващото се на ринга в залата на стадион „Уембли“.

Братът на Кубрат - Тервел Пулев - посочва, че организаторите на събитието са обяснили "любезно", че поради пандемичната обстановка би било трудно хора, пристигащи специално за мача, да присъстват заради задължителната изолация, на която подлежат.

"Хора, живеещи на Острова, не би следвало да бъдат спряни, стига да имат билети, които са в доста ограничено количество. Благодарности от сърце на всички за подкрепата! Нека бъдем единни и да подкрепим Кубрат. Той има големия шанс да спечели тази голяма битка и уважението на домакините, подобно на ген. Вазов след битката при Дойран!", пише Тер


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024