Банка ДСК и ДСК-Родина даряват 200 000 лв. на Александровска болница

Банка ДСК и пенсионният фонд ДСК-Родина даряват сумата от 200 000 лева на Александровска болница като част от усилията в помощ на здравните институции, които се борят с епидемията от новия коронавирус.

Сумата се предоставя безвъзмездно за оборудване с апаратура на Клиниката по Анестезиология и интензивно лечение, както и на Интензивното отделение към Клиника по кардиология.

Средствата ще бъдат използвани за осигуряване на реанимационна грижа на пациентите с доказана коронавирус инфекция, чрез закупуване на медицинска апаратура за дихателна реанимация - пациентски монитори, перфузори, инфузионни помпи, апарати за екстракорпорално мембранно окисляване, подвижни рентгенови апарати тип Кугел, дефибрилатори, транспортни респиратори, видеоларингоскопи, бронхоскопи и др., както и за закупуване на медицински консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства за медицинския персонал, съобщават от Банка ДСК.

Това е ново голямо дарение в подкрепа на Александровска болница през последните две седмици. На 20 март само за няколко часа бяха събрани над 200 000 лева в кампанията #БългариязаБългария, в които ще бъдат платени 5 от поръчаните 15 респираторни апарата за лечебното заведение. Останалите десет машини ще бъдат платени с паричните дарения на "Фантастико" и А1.

Александровска болница е едно от трите лечебни заведения, което заедно с Пирогов и ВМА беше определено от Министерство на здравеопазването да приема хора със съмнения за коронавирус.

Всеки желаещ да направи дарение, може да се отправи към специално откритата сметка за борба с коронавируса на Министерство на здравеопазването. Дарението може да е целево, като трябва да се изрази воля за коя болница или за какво отива то.

Ето и самата сметка:

IBAN BG91BNBG96613300129302

BIC BNBGBGSD

Булстат на Министерство на здравеопазването: BG 000695317

Прочетете още:

Как се събират над 220 000 лв. за по-малко от 7 часа


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

"Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024