Снимка: © Getty Images

Трите най-големи ски-зони в България обявиха, че прекратяват работа заради извънредното положение с епидемията от новия коронавирус. 

Новината дойде часове след като стана ясно, че в Банско вече има двама пациенти с положителна проба за Covid-19. Заразата е установена при двама британски граждани - дете на 9-годишна възраст и 78-годишен мъж. 

Ски-зоната в Банско беше затворена по разпореждане на прокуратурата още от 16 март. Чуждестранните граждани в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят декларации, че са запознати с извънредното положение в България, каза кметът на града Иван Кадев пред БНР. Закриването на ски-сезона в Банско обикновено става в началото-средата на месец април. 

В курорта започва и проверка на РЗИ-Благоевград, която трябва да установи дали кабинковият лифт и ски-съоръженията са в съответствие на мерките за социална дистанция с оглед ограничаване на разпространението на заразата.

От "Бороспорт", които управляват ски-зоната в Боровец, обявиха прекратяване на сезона от 17 март, вторник. 

"Затварянето включва спиране на всички съоръжения, затваряне на пистите, ски-училище “Бoроспорт” и ски гардеробите. От името на целия екип на “Бороспорт” ви благодарим за лоялността! Пазете се, бъдете здрави и ще ви очакваме през лятото!", се казва в съобщението. 

 "Пампорово" АД също обяви спиране на дейността в своята ски-зона, но със срок до 29 март. 

"Уважаеми гости и приятели на Пампорово,във връзка с разпространението на COVID-19 в страната и с оглед безопасността на всички гости в курорта, ръководството на Пампорово АД взе решение да преустанови временно дейността на ски зона Пампорово, oт утре 17 март до 29 март включително", се казва в съобщението на компанията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети