Бербатов няма да се бори за президент на БФС

Димитър Бербатов няма да се бори за президентското място в Българския Футболен Съюз на конгреса в началото на юни, според дългогодишния му мениджър Емил Данчев.

"Много говорихме с Бербатов и той заяви, че не е готов да поеме БФС. Не искам да бъде употребен, както това се случи с негови колеги. Според мен най- добрият път за него е да бъде член на Управителния съвет, да навлезе в нещата като ръководител", каза Емил Данчев пред Канал 3.

Няколко пъти вече Бербатов е намеквал, че би искал да се заеме с управлението на българския футбол, като пренесе огромния си опит от световната футболна сцена.

В тази посока беше и изказването му след церемонията "Футболист на годината". Тогава той заяви, че самотният войн не може да спечели битката. Изказването на Данчев сега очевидно показва, че Бербатов не е намерил съмишленици.

До криза в управлението на БФС се стигна през есента на миналата година, когато след странен мач срещу Англия на националния стадион "Васил Левски", досегашния президент Борислав Михайлов беше принуден да подаде оставка, а във футболната централа влезе ДАНС.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024