Бетина Жотева, която доскоро оглавяваше СЕМ, се е прехвърлила на работа в пресцентъра на прокуратурата. Новината беше съобщена от "Свободна Европа", като е потвърдена от Жотева пред медията.

Каква е точната ѝ функция в службата - не става ясно нито от нейния отговор, нито от ръководителя на пресцентъра Веселин Иванов.

Той е посочил пред "Свободна Европа", че бившият член на медийния регулатор ще запази позицията си "до провеждане на конкурс" и че се очаква тя да "допринесе за задълбочаване взаимодействието на прокуратурата с европейските и международни институции".

Бетина Жотева влезе в Съвета за електронни медии от квотата на президента Росен Плевнелиев, като беше излъчена през 2015 г., но встъпи в длъжност година по-късно заради разминаването в избора на членовете, излъчени от парламента.

Преди това Жотева работеше като говорител на Министерството на външните работи, докато то бе оглавявано от Даниел Митов във втория кабинет на ГЕРБ.

Жотева е бивш директор "Връзки с обществеността" в Министерството на финансите по време на управлението на Симеон Дянков.

Мандатът ѝ в СЕМ приключи преди дни, а Румен Радев запълни вакантната позиция от президентската квота, като назначи на нейно място журналистката от bTV Габриела Наплатанова.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Слави Трифонов пожела на Кирил Петков и Асен Василев "да се задавят с власт"

Слави Трифонов се възмущава, че от "Продължаваме Промяната" звънят на депутатите му

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

"Ние сме на кръстопът между повече разделение и овладяване на парадоксите"

Два самолета с отзовани руснаци отлетяха от София

Очаква се броят на пътниците да е около 170