Светлините на Коледната елха в центъра на София бяха запалени, но тази година в парка пред НДК нямаше празнично събитие заради пандемията Covid-19. На събитието бяха поканени лекари от общинските Covid-отделения.

"Без фойеверки, без празнична програма, но с много вяра, запалихме тази година светлините на коледното дърво в София. Вяра в силата на доброто. Уверени, че заедно спасяваме животи", каза кмет Йорданка Фандъкова. Тя благодари на д-р Еленкова, д-р Звездов, д-р Йосифов, д-р Тончева, д-р Христова, д-р Георгиева, д-р Стаева и д-р Илиева, който застанаха пред елхата, изписвайки заедно "Спасяваме животи".

"И от нас зависи да им помогнем, като спазваме мерките и заедно държим светлините запалени", написа Фандъкова във Фейсбук.

На Нова година няма да се състои и традиционният празничен концерт на площада, каза Фандъкова. "Вярваме, че всички ще намерим най-добрия начин да сме с близките си, да зарадваме децата. Пожелавам здраве на всички софиянци и сили заедно да преминем през това голямо изпитание".

Украсеното дръвче тази година е 20-годишна ела, висока около 12 метра. По нея са закичени 800 метра светещи гирлянди. Няколко човека направиха надпис "Спасяваме живота заедно".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024