Без съобщения: Messenger се срина за часове, обяснение няма Снимка: © unsplash

Ако днес не сте успявали да изпратите или получите съобщение в Messenger, или пък написаното е излизало с въпросителни, спокойно - проблемът не е само при вас. В рамките на повече от четири часа водещата платформа за съобщения на Facebook се срина и комуникацията през нея бе почти невъзможна задача. Данните сочат, че проблемът е бил най-вече в Европа, но оплаквания има и от Азия.

Според специализирания сайт Downdetector проблемът е започнал около 11:30 часа българско време и е продължил поне до 16 като оплаквания все още има, макар и с намаляващо темпо. Към момента все още не е ясно каква е причината за невъзможността за комуникация.

Затруднения с достъп и публикуване имаха и потребителите на Facebook и Instagram, която също е собственост на Facebook.

"Наясно сме, че някои хора имат проблеми да изпращат съобщения по Messenger, Instagram и Workplace Chat. Работим по това да възстановим нещата възможно най-бързо", коментира единствено говорителят на Facebook.

Възможна причина за срива е проблем със сървърите, тъй като в някои райони потребители нямат достъп до архива на чатовете си. Възможно е и планиран ъпдейт да се е объркал или пък проблемът да е свързан с интеграцията на Messenger към Instagram, която се случва постепенно на различните пазари.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024