Bioderma Women's Run се завръща за шеста поредна година Снимка: © Bioderma Bulgaria

BIODERMA Women's Run ще събире жени и момичета за шестото ежегодно бягане на инициативата.

„Тази година, когато застанем на стартовата линия, ние няма просто да бягаме из улиците на София – ние ще тичаме към бъдеще, където потенциалът на всяка жена е признат, подхранван и отпразнуван", казват от Bioderma.

Независимо дали досега сте бягали само до магазина, или сте изминали маратонски дистанции, на BIODERMA Women's Run има място за всеки. От жените, които искат да подобрят личните си рекорди на 5-километровата дистанция, до младите момичета, които с нетърпение очакват старта на TEEN Girls Run.

Ето кои са форматите на BIODERMA Women's Run:

  • 3 километра дистанция за бързина;
  • 5 километра дистанция за бързина;
  • „Мама & аз" – бягане с деца до 10-годишна възраст на 3 километра;
  • Teen Girls Run – за момичета от 10 до 15-годишна възраст, на 3 километра;
  • Най-оригинален костюм – за най-смелите и екстравагантни участници.

„Всеки познава някоя Ваня, която е открила бягането като своето спасение от стреса, или Мария, която е намерила смелостта да се включи в маратон и оттогава не може без своите сутрешни обиколки. BIODERMA Women's Run е изпълнен с такива истории – обикновени жени с изключителни истории. Тази година можем да добавим и вашата.", казват организаторите.

BIODERMA Women's Run ще се състои в съботата на 15 юни, а събирането за инициативата отново е пред НДК.

Регистрация за участие може да намерите тук.

Благотворителната кауза на инициативата

BIODERMA Women's Run подкрепя не само женското бягане, но и благотворителността. 20% от таксите за участие се даряват на Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“, кампания, която BIODERMA подкрепя от 2018 г.

Проектът позволява на децата с онкохематологични заболявания да продължат образованието си по време на лечението. Над 100 деца в училищна възраст, лекуващи се в специализирани клиники, са обхванати от инициативата. Лице на кампанията е актрисата Ирмена Чичикова, която традиционно ще започне с номер едно в състезанието.

„Деца с онкохематологични заболявания“ е организация, създадена от родители на деца с онкохематологични заболявания, техни близки и съмишленици. Сдружението е регистрирано през 2010 г. и вписано в ЦР на ЮЛНЦ за общественополезна дейност под № 201012222006. Притежава лиценз за предоставяне на социални услуги за деца, издаден от ДАЗД и е регистриран доставчик на социални услуги към АСП. Пълноправен член е на Международната конфедерация на организации на родители на деца с рак – CCI, която обединява 181 организации от 90 държави.

Спортният клуб, с който BIODERMA си сътрудничи е „Бегач“ - той е основан през февруари 2012 г. като нестопанско сдружение в обществена полза с цел да развива бягането и кардио спортовете, както и масовата и спортна култура и аматьорския спорт. Спортен клуб „Бегач" организират над 10 състезания и 1 семинар годишно.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024
Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024