Битката за световната титла между Пулев и Джошуа е отложена с месец Снимка: © Facebook.com/KubratPulev

Боксовият мач за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа няма да се проведе на 20 юни в Лондон заради пандемията от коронавируса. Новата дата е 25 юли, а арената остава същата - стадионът на футболния "Тотнъм Хотспър" в британската столица.

Това съобщи Кубрат Пулев в официалния си профил във Facebook, а преди това мениджърът на британския му опонент Еди Хърн даде същата информация пред изданието The Sun и тя бързо беше разпространена сред останалите медии на Острова.

Пулев и Джошуа трябва да се изправят един срещу друг в двубой за титлата на Международната боксова федерация (IBF), който е притежание на британеца, а българинът си завоюва правото да бъде основен претендент.

Договорът между двете страни беше подписан официално в началото на март и стана ясно, че Пулев се бори за втори път в кариерата си за световна титла. През 2014 г. българинът излезе на ринга срещу Владимир Кличко, но загуби с нокаут в петия рунд.

Пулев стигна до шанса да се бие срещу шампиона в тежка категория Джошуа още през 2017 г. На 28 август тогава бе обявено, че двамата ще излязат на ринга на „Принсипалити Стейдиъм“ в Кардиф през октомври. Българският боксьор обаче получи разтежение на гръден мускул по време на подготовката си за двубоя и трябваше да се откаже, тъй като травмата не му позволи да бъде готов навреме.

Кубрат Пулев има 29 изиграни двубоя в професионалната си кариера, в които е губил само веднъж – от Кличко. Половината от своите 28 победи на ринга той е постигнал чрез нокаут.

Последният му мач бе срещу Райдъл Букър на 9 ноември миналата година, а през март надигра Богдан Дину от Румъния. Преди това Пулев три поредни пъти се боксира пред българските фенове в „Арена Армеец“, като записа успехи над Самюел Питър, Кевин Джонсън и Хюи Фюри.

30-годишният Антъни Джошуа последно се боксира с Анди Руис-младши в Саудитска Арабия на 7 декември 2019 г. В Рияд той взе отмъщение от опонента му и си върна титлите в тежка категория на IBF, WBA и WBO. Той ги бе загубил от Руис на 1 юни миналата година, когато американецът сензационно нанесе първа загуба на британеца в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

В кариерата си до момента Джошуа е с актив 24-1, като 21 от победите му са след нокаут.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024