Бивш зам.-кмет на София от времето на Борисов влиза в служебния кабинет Снимка: © БНТ

Служебното правителство продължава да рестартира политическата кариера на кадри, свързани с управлението на ГЕРБ - този път през Министерството на околната среда и водите.

Мария Бояджийска, която беше зам.-кмет на София до 2016 г., вече е назначена за зам.-министър в МОСВ с решение на служебния премиер Гълъб Донев.

Бояджийска стана част от екипа по екология на Бойко Борисов още през 2006 г., когато той все още беше кмет на столицата.

Тя остана и в следващите мандати на Йорданка Фандъкова през 2009, 2011 и 2015 г., като в рамките на този период подаваше оставка два пъти - веднъж след смъртен случай на 88-годишния проф. Ботьо Тачков, нахапан от бездомни кучета (тогава оставката не беше одобрена), и втори път "по лични причини" през 2016.

В официалната ѝ биография се посочва, че в последните години е работила като "експерт в Световната банка и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Тя е завършила магистратура по биология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е магистър по „Бизнес администрация и икономика“ от университета в Шефилд (Великобритания).

В момента служебен министър на околната среда е Росица Карамфилова - бивш директор на Изпълнителна агенция по околна среда от април 2021 г. досега.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024