Бившият депутат, назначил Николай Марков в НБУ, вече се "срамува" от него

Бившият депутат от ИТН проф. Николай Радулов атакува челно водещия кандидат на новата партия "Величие" Николай Марков, като обяви, че е "разочарован и се срамува" от него, въпреки че преди 4 г. го е поканил за преподавател в Нов български университет.

Също както Марков - и Радулов беше кандидат за депутат на изборите за 50 Народно събрание, но от конкурентната партия "МЕЧ" на Радостин Василев. Ключов фактор във "Величие" е друга тяхна бивша колежка от групата на ИТН Виктория Василева.

В интервю за Bulgaria on Air Николай Радулов призна, че е поканил Николай Марков като преподавател в департамента "Национална и международна сигурност" в НБУ, докато го е оглавявал.

Това се е случило през септември 2020 г. Според Радулов - четиригодишният договор на новия депутат от "Величие" ще изтече до три месеца.

Причината да го покани на работа е, че Марков му направил "много добро впечатление" по време на телевизионно интервю, в което говорил "въздържано, умно, премислено".

Радулов очаквал, че Марков ще започне да пише докторантура, но в крайна сметка не получил "нищо написано". Междувременно студентите в НБУ са се оплаквали, че Николай Марков пропуска часовете им.

"Този човек не е от академичните среди, както твърди. А доколкото разбирам, относително е представянето му като човек от военните среди, защото излязоха неща, които и аз не знаех - че той е бил съден от военен съд, че има граждански дела, които е загубил, че се е криел да не плаща, това, което е присъдено", казва още Николай Радулов в телевизията.

Регистърът за академичните длъжности и дисертации действително показва, че Николай Марков няма научни степени, няма научни публикации и няма участия в научни проекти. Въпреки това е асистент по Национална сигурност в Нов български университет.

Той обърна внимание на това, че партията "Величие" има "стройна система за използване на социалните мрежи", както и 18 безплатни вестника. Радулов обърна внимание на множеството сигнали за нерегламентирана финансова дейност на идеолога на "Величие" Ивелин Михайлов и делата, които се водят срещу него.

По думите му - "Величие" е "партия, напълена с разни измамници" и "странни хора". Радулов не коментира присъствието на доста бивши кадри на "Има такъв народ" сред водещите имена в листите.

Самият той е бил кандидат за депутат от четири партийни формации: коалицията "Център - Свобода и достойнство" на НДСВ и Корман Исмаилов през 2013 г., на "България без цензура" на Николай Бареков през 2014, на ИТН през 2021 и сега на "МЕЧ". Радулов е бивш секретар на МВР през 1997-1998, бил е щатен служител на Държавна сигурност като разузнавач към Софийското главно управление на МВР през 80-те.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Жена е била убита пред детето си в Бургас

Жертвата е 32-годишна, тялото ѝ е открито в комплекс "Славейков".

19:48 - 20.06.2024
Спорт

Сърбия плаши да напусне Евро 2024 заради албански и хърватски фенове

Още няма официална реакция от УЕФА

19:13 - 20.06.2024
Важно днес

"Хеброс бус" спря рейсовете по линията Пловдив - София

Според управителя на фирмата от община Пловдив са му казали, че няма да се поднови договорът му

18:42 - 20.06.2024
Текстове от партньори

Безплатни прегледи за холестерол в аптеки Benu в 2 магазина на Kaufland в София

Те ще се извървшват на 22 и на 26 юни

17:10 - 20.06.2024