Биячът от "Кайт бар" е служител на МВР

Мъжът с жилетка на охранителна фирма, който преби младо момче в "Кайт бар" на 1 юли, е служител на МВР - Бургас.

Информацията беше потвърдена официално от главния секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

"В системата е от 25 октомври 2023 г. и е в изпитателен срок. На 21 години е, от патрулно-постовата дейност на 4 Районно управление на МВР - Бургас", каза главният секретар.

На въпрос на журналист той потвърди и имената на полицая - Христо Петров. Служителят на реда вече е задържан за 24 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение.

МВР говори по случая, след като в продължение на дни мълча, но тази сутрин ютубърът Любомир Жечев съобщи, че ще обяви името на нападателя в предаването си. Той казва, че има информация от 5 независими източници. Жечев е и човекът, който зададе въпроса за името на нападателя на Кангалджиев по време на извънредния му брифинг.

Главният секретар на МВР призна, че е станало ясно, че мъжът е служител на полицията още на 6 юли, събота, но заради състоянието на пострадалите те на са могли да отидат в Бургас, за да го разпознаят.

Той каза още, че няма официална информация дали мъжът е работил за охранителната фирма "Делта гард", а само че е присъствал на събитие, охранявано от дружеството. На снимки от нощта на побоя се вижда, че агресорът носи жилетка с надпис на името на фирмата. Нейни представители отричат той да е техен служител.

Според Кангалджиев той най-вероятно се е познавал с останалите охранители, но не пожела да даде повече подробности.

Малко след брифинга на МВР и разкритото име на извършителя влогърът Любомир Жечев показа негови снимки. Въпросните кадри са му изпратени от източници, които са разпознали Петров.

По тяхна информация, разпространена чрез Жечев, биячът е роден 2003 г., от село Дебелт и е второ поколение полицай - твърди се, че бащаата на Петров също е полицейски служител.

Линейка без лекари и полицаи без правомощия: Разказът на жестоко пребития младеж в "Кайт Бар"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024