БНР днес назначи нови директори на трите си основни програми, беше съобщено от медията. 

Даниела Якова ще оглави програма "Хоризонт", където досега начело бе Мартин Минков. Митко Новков заменя Кирил Калев в програма "Христо Ботев", а Ива Дойчинова наследява Роселина Петкова в Радио "София".

От националното радио допълват, че тримата са предложени от генералния директор Андон Балтаков и са приети единодушно от Управителния съвет на БНР. 

В съобщението на медията пише още, че тримата журналисти са утвърдени професионалисти с опит и авторитет в медийното и публичното пространство, които от години са в екипа. 

Даниела Якова е водещ на предаването "12 плюс 3" от 2001 година и на авторското ѝ "Рано в неделя" от повече от 20 години, а през 2011 г. става носител на наградата "Сирак Скитник". Завършила е българска филология и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски", а специализацията ѝ е "Радиомениджмънт" в Центъра за развитие на медиите. Част е от БНР от 1993 година насам, като през кариерата си там се развива от дежурен на телефон, през репортер и новинар до редактор на водещ. Била е отговорен редактор на "Нощен блок" и "Съботно-неделни предавания."

Митко Новков е журналист, публицист, критик и наблюдател с десетилетен опит в най-утвърдените издания за култура в България. Автор е на осем книги с литературна критика, медийна критика и есета за художници и картини. Доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация  на СУ „Св. Климент Охридски“ и преподавател по „Радио и телевизионна журналистика“ в Нов български университет. От 2014 г. е автор и водещ на предаването „Премълчаната история“ по програма „Христо Ботев“, а от 2017 г. е ръководител на радиотеатъра като отговорен драматург на екип „Драматургични форми“.

Ива Дойчинова е знаков глас в българския радиоефир с ярко присъствие и в телевизионната журналистика като водеща в трите национални телевизии. Създател е на националната кампания „Будител на годината“ и е посланик на UNICEF. От 2018 г. е водеща на сутрешния блок „Нашият ден“ и заместник-главен редактор на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Убедена е, че Радио София има уникалния шанс да говори на активния градски слушател за живота на столицата и региона с информация, емоция и прекрасна музика.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти