Снимка: © Getty Images

Бившият директор на програма "Хоризонт" по БНР Николай Кръстев е назначен за кореспондент на държавната информационна агенция на Северна Македония в София. Кръстев започва да работи за агенцията още от четвъртък, съобщава македонската медия "Телма". Очаква се БТА да съобщи името на своя бъдещ кореспондент в Скопие. 

Николай Кръстев е бивш дългогодишен кореспондент на БНР за Западните Балкани (базиран в Белград), както и кореспондент в Русия и постсъветското пространство между 2015-2017. Той оглави програма "Хоризонт" през септември 2019 г., като името му беше замесено в скандала със свалянето на Силвия Великова от графика на водещите на сутрешния блок. Кръстев подаде оставка ден след като избухна скандалът. 

В четвъртък стана ясно още, че българският посланик в Скопие Ангел Ангелов е договорил споразумение за излъчване на програмата на БНТ4 в платформата Макс ТВ на "Македонски телеком". Националната телевизия можеше да се предава от кабелни оператори и досега, като това се случваше в пакета услуги на оператора А1. 

Министерството на външните работи съобщава, че на срещата между Ангелов, Владо Бучковски (специалния представител на Република Северна Македония за България), директора на македонската Агенция на Агенцията за аудио и аудиовизуални медийни услуги Зоран Трайчевски, и ръководителя на "Македонски телеком" Никола Люшев е обсъждано още включването на частните телевизии "Европа", "Wness" и "Туризъм" в портфолиото на Макс ТВ. 

Изпълнителният директор на ТВ Европа е Георги Харизанов, който членува в ГЕРБ и е един от приближените хора на премиера Бойко Борисов. Председател и акционер на Wness е Павел Станчев - бившият изпълнителен директор на Нова ТВ (2004-2008) и BTV (2014-2016), съдружник с един от основателите на "Телерик" Васил Терзиев и юриста Стефан Гугушев. ТВ "Туризъм" е собственост на журналиста Георги Крумов и бизнесмена Валентин Цолов. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кирил Петков постави две условия за премахването на Covid-сертификатите

София, Бургас и още 10 области навлизат в критичен етап на Covid до пет дни

Румен Радев: Условието на Русия е неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"

Окончателно: Учениците ще почиват 9 дни между двата срока

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година, съобщиха от МОН

Блинкън и Лавров не постигнаха прогрес за Украйна, докато депутатите у нас спореха за НАТО

САЩ предупреди отново Русия, че ще отговори "бързо и сериозно" при нахлуване в Украйна

"Не бива да се залъгваме. Путин не блъфира, това е заплаха срещу международния ред"

Бившият съветник по национална сигурност на САЩ Фиона Хил в интервю за Der Spiegel

Минималната учителска заплата става 1411 лв. от април 2022

Средната заплата за педагозите се увеличава с 12%

Новите мерки в София: Част от учениците се връщат към онлайн-обучение

В последната седмица преди междусрочната ваканция