БНТ ще се излъчва в Северна Македония. "Европа", "Wness" и "Туризъм" също искат Снимка: © Getty Images

Бившият директор на програма "Хоризонт" по БНР Николай Кръстев е назначен за кореспондент на държавната информационна агенция на Северна Македония в София. Кръстев започва да работи за агенцията още от четвъртък, съобщава македонската медия "Телма". Очаква се БТА да съобщи името на своя бъдещ кореспондент в Скопие.

Николай Кръстев е бивш дългогодишен кореспондент на БНР за Западните Балкани (базиран в Белград), както и кореспондент в Русия и постсъветското пространство между 2015-2017. Той оглави програма "Хоризонт" през септември 2019 г., като името му беше замесено в скандала със свалянето на Силвия Великова от графика на водещите на сутрешния блок. Кръстев подаде оставка ден след като избухна скандалът.

В четвъртък стана ясно още, че българският посланик в Скопие Ангел Ангелов е договорил споразумение за излъчване на програмата на БНТ4 в платформата Макс ТВ на "Македонски телеком". Националната телевизия можеше да се предава от кабелни оператори и досега, като това се случваше в пакета услуги на оператора А1.

Министерството на външните работи съобщава, че на срещата между Ангелов, Владо Бучковски (специалния представител на Република Северна Македония за България), директора на македонската Агенция на Агенцията за аудио и аудиовизуални медийни услуги Зоран Трайчевски, и ръководителя на "Македонски телеком" Никола Люшев е обсъждано още включването на частните телевизии "Европа", "Wness" и "Туризъм" в портфолиото на Макс ТВ.

Изпълнителният директор на ТВ Европа е Георги Харизанов, който членува в ГЕРБ и е един от приближените хора на премиера Бойко Борисов. Председател и акционер на Wness е Павел Станчев - бившият изпълнителен директор на Нова ТВ (2004-2008) и BTV (2014-2016), съдружник с един от основателите на "Телерик" Васил Терзиев и юриста Стефан Гугушев. ТВ "Туризъм" е собственост на журналиста Георги Крумов и бизнесмена Валентин Цолов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024