Boeing 737 изчезна от радарите с 62 души на борда

Самолет Boeing 737 на индонезийската авиокомпания "Шривиджая Ер" е изчезнал от радарите малко след излитането си от Джакарта в събота.

На борда на машината се намират 56 пасажери и 6 души екипаж. Boeing 737-500 е летял към град Понтианак на остров Борнео. Около 14:40 ч. местно време контактът с полет SJ182 е изчезнал, съобщава говорителят на индонезийското Министерство на транспорта.

Според телевизията Metro TV сред пътниците има седем деца.

Властите в Джакарта организират спасителна мисия, която трябва да установи какво се е случило с изчезналия полет. Местните медии съобщават, че рибари са попаднали на отпадъци в морето, които наподобяват самолетни отломки, но до момнета няма потвърждение дали самолетът се е разбил и дали парчетата са негови части.

Данните от FlightRadar показват, че машината е изгубила височина от 10 000 фута (3 км) за по-малко от една минута, преди окончателно да изчезне от радара, което дава основания да се предположи, че е катастрофирала в морето.

"Шривиджая Ер" (Sriwijaya Air) e третата по големина авиокомпания на Индонезия, като е поставена в списъка на превозвачите с най-висока оценка за оперативна безопасност на националната Служба по гражданска авиация.

Само преди ден Boeing се съгласи да плати 2,5 млрд. долара обезщетение след споразумение с американската прокуратура за това, че е прикривала информация от службите за авиационна безопасност по повод дефектите в дизайна на модела 737 MAX. Компанията трябваше да приземи всички самолети от този модел след две тежки катастрофи, които отнеха живота на 346 души. Един от инцидентите беше с машина от друга индонезийска авиокомпания - Lion Air.

От Boeing публикуваха кратко съобщение в Twitter: "Наясно сме с медийните репортажи от Джакарта и следим ситуацията отблизо. Работим по събирането на допълнителна информация".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Култура

"Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024