Снимка: © Getty Images

Катастрофите в София в нощните часове са се увеличили тройно в сравнение с периода от преди 1,5-2 години, твърди бившият шеф на КАТ-София Богдан Милчев. Според неговите данни обаче - екипите, които са мобилизирани да осъществяват физически контрол на движението в града, са сведени до два за целия град.

"Всяка вечер в София през нощта стават около 20 катастрофи по големите булеварди. В същото време екипите, които осъществяват контрол в града, са сведени до 2 екипа за цялата столица. Всички останали екипи на "Пътна полиция" се занимават с покриването на тези 20 катастрофи", каза той пред "Нова нюз".

Част от причините за повишението на ПТП по големите булеварди в София може да е свързана със спирането на "мигащата" зелена светлина заради неразбирателство между Столична община и МРРБ, според неговия анализ.

Според Милчев - недостигът на сили е станал причина за "тежък конфликт" между директора на КАТ-София и оперативния дежурен в службата.

"В София физическият контрол е занулен от месеци насам. Основната причина е, че след смяната на ръководството са налице много тежки взаимоотношения между служителите и ръководството на КАТ. Командирoвaт се служители в провинцията без основание, заплашват се служители. Има процеси на прочистване на служители. Цялата "Пътна полиция" е демотивирана. Информирали сме министър Рашков за това, издавали сме становище", казва той.

Милчев разкритикува шефа на КАТ и за това, че се изнася оперативна информация от търсенето на виновния шофьор, преди да са събрани всички нужни доказателства за това, че именно Георги Семерджиев е карал джипа, с който бяха убити две млади жени.

"Всички чухме, че шофьорът е "установен". Преди 10 минути съм проверил - в справката на КАТ пише "неустановен шофьор". Това, че Пътна полиция предполага и оперативните действия на МВР предполагат, че някой е карал, не означава, че той е карал, докато не бъде установен. Докато не се хване водачът, ние не можем да обявим кой е. Собственикът може да каже, че е дал автомобилът си на някой друг. Предварителното изнасяне на информация ще подготви защитата на този човек", заявява той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени