Снимка: © Getty Images

Болницата "Свети Панталеймон" в Ямбол е изправена пред трудна ситуация и кмета на града Валентин Ревански използва социалните мрежи, за да отправи призив за помощ. Макар да разполага с достатъчно сграден и леглови ресурс, в нея има остра нужда на лекари заради недостиг на персонал.

Това е една от областите, в които в момента епидемията се развива най-бързо. Общият брой на случаите там е 67, като през последното денонощие бяха отбелязани 11 положителни проби.

В своята публикация във Facebook Ревански казва, че въпреки липсата на достатъчно доктори в болницата, в областта "има достатъчно медицински персонал по документи". Кметът е провел среща с хората, които работят в сектор "Училищно и детско здравеопазване" на територията на общината, но всички те са отказали да се включат в борбата с Covid-19.

Написаното гласи още, че към момента по информация на прокуриста на ямболското лечебно заведение, д-р Димитър Рунков, то се нуждае от "около осем човека медицински персонал". 

Валентин Ревански упрекна и държавната администрация, че според допълнителното споразумение към колективния трудов договор в отрасъл "Здравеопазване-2018" работещите в системата на детското и училищното здравеопазване са в платен служебен отпуск до подновяване на занятията в училищата, което според него лишава от медици болниците и ги обрича на затваряне. 

"Още веднъж моля, ако има медици, които могат да помогнат на ямболската болница, нека се отзоват! Техните колеги, които в момента проявяват истински героизъм, имат нужда от помощ и подкрепа!" допълни кмета на града.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети