Снимка: © Getty Images

Британският премиер Борис Джонсън е в стабилно състояние и не се налага поставянето му на изкуствено дишане. Това беше съобщено от администрацията на правителството часове след новината за влошеното здравословно състояние на 55-годишния министър-председател. 

Според официалната информация - Борис Джонсън няма пневмония. 

Джонсън беше диагностициран с Covid-19 преди единадесет дни, но продължаваше да проявява симптоми на белодробна инфекция, включително - висока температура. 

Министър-председателят остава в интензивното отделение на болница "Сейнт Томас", като според информацията на кабинета той е "в добро настроение". 

"Получава стандартна кислородна терапия и диша без нужда от допълнителна помощ. Не се е налагало използването на апарати за механично обдишване или други не-инвазивни средства за поддържане на дишането", се казва в информацията. 

Според данните на правителството - преместването му в интензивно отделение е направено като предпазна мярка в късния следобед на 6 април. Джонсън е в съзнание и е под постоянно лекарско наблюдение. Очаква се Даунинг Стрийт да обяви нови данни за състоянието му до края на деня. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети