Снимка: © Getty Images

Британският премиер Борис Джонсън е в стабилно състояние и не се налага поставянето му на изкуствено дишане. Това беше съобщено от администрацията на правителството часове след новината за влошеното здравословно състояние на 55-годишния министър-председател. 

Според официалната информация - Борис Джонсън няма пневмония. 

Джонсън беше диагностициран с Covid-19 преди единадесет дни, но продължаваше да проявява симптоми на белодробна инфекция, включително - висока температура. 

Министър-председателят остава в интензивното отделение на болница "Сейнт Томас", като според информацията на кабинета той е "в добро настроение". 

"Получава стандартна кислородна терапия и диша без нужда от допълнителна помощ. Не се е налагало използването на апарати за механично обдишване или други не-инвазивни средства за поддържане на дишането", се казва в информацията. 

Според данните на правителството - преместването му в интензивно отделение е направено като предпазна мярка в късния следобед на 6 април. Джонсън е в съзнание и е под постоянно лекарско наблюдение. Очаква се Даунинг Стрийт да обяви нови данни за състоянието му до края на деня. 

Прочети