Борисов е "подал" оставката на Елен Герджиков от СОС: "Мълчат и ме нервират"

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че лично е поискал Елен Герджиков да подаде оставка като председател на Столичния общински съвет, тъй като е преценил, че "не се справя".

Поводът за прекратяването на мандата му се оказва липсата на реакция от страна на съветниците на ГЕРБ в СОС срещу критиките от страна на "Спаси София" за съкращаването на разписанието по част от линиите на градския транспорт, което ще доведе до увеличаване на времето за чакане.

"Завчера излизат и обясняват как градският транспорт едва ли не закъсал поради лошо управление и те си мълчат в София. Как ще си мълчите, бе? По време на Covid беше затворен градът, а целият транспорт работеше. Трябваше те да защитят или да обяснят на хората, те веднага ще разберат. Ние бяхме първи толкова години, защото бяхме активни във всичко. Сега ако аз не се обадя, те си седят спокойно. Мълчат и ме нервират. Всеки ден трябва да доказваме защо сме по-добри", каза Борисов по време на среща с партийния актив в Пловдив.

Той определи Герджиков като "градско момче, от центъра на София, много възпитан и културен", но го разкритикува за това, че "оставя съветници да правят кариера на гърба на ГЕРБ".

Затова Борисов е "препоръчал на партията" да смени председателя на СОС, като коментира, че този проблем е обсъждан няколко пъти.

Елен Герджиков подаде оставка както от председателския пост, така и от позицията си на общински съветник на 21 септември. Той беше несменяем ръководител на СОС от 2012 г. досега.

Освен че беше ключова фигура в управлението на столицата, Герджиков беше и част от националния предизборен щаб на ГЕРБ в продължение на години. Той е сред авторите на посланията в кампаниите на партията - като "Градим България", "Открито управление – гарантирано от ГЕРБ" и "Добри идеи за София в добри ръце".

Вероятният наследник на Герджиков начело на СОС ще е общинският съветник Георги Георгиев, председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет, член на групата на ГЕРБ-СДС.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024