Снимка: © Булевард България

Премиерът Бойко Борисов пристигна в сградата на Специализираната прокуратура, за да бъде разпитан като свидетел по разследването срещу Пламен Бобоков. Бизнесменът е проверяван по данни за предполагаема търговия с влияние, след като прокуратурата откри данни за негова комуникация с лица на висши позиции в администрацията на президента, Външно министерство, съдебната власт и др. 

„За да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези така публични събития – нали той каза, че има двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен ме викали и не сте знаели“, коментира министър-председателят на излизане от спецпрокуратурата, говорейки за президентския съветник Пламен Узунов, чиято комункация с Бобоков стана публична.

Премиерът добави, че се познава с Пламен Бобоков от 10 години. „Винаги съм считал, че е почтен човек“, каза Борисов. "Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските огранизации. Всичко е било в сферата на това, което законът позволява", посочи Борисов. 

Самият Пламен Бобоков показа разпечатки от телефона си, от които се вижда, че е уговорил среща с Борисов по повод казуса със задържането на либийския танкер "Бадр" в пристанище Бургас. SMS-ът с обръщението "Добро утро, бос!" до министър-председателя стана повод за призоваването му на разпит. 

„Каза ми, че може да обявяват България за пиратска държава, с либийския колега изяснихме случая. Корабът няколко пъти сменя флаг и собственост. Гранична полиция го пази, на котва е в Бургас", каза Борисов по повод кораба "Бадр".

Депутатът от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев също е разпитван от специализираните прокурори заради "установена комуникация на различни дати през 2019 г." с Бобоков. Бившият общински ръководител на ГЕРБ в Русе Росен Даскалов е третият призован на разпит по случая.  

До момента по досъдебното производство няма повдигнати обвинения. Все още се води компютърно-техническа експертиза на иззетите мобилни устройства на Пламен Бобоков. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ

Ваксинационният център на ВМА ще работи и през почивните дни

Заради засиления интерес към имунизацията от началото на действието на зеления Covid-сертификат